London School of Economics: Lovitura puternica pentru Romania daca Rusia nu va mai livra gaze prin Ucraina

Sambata, 15 Martie 2014, ora 17:15
1278 citiri
London School of Economics: Lovitura puternica pentru Romania daca Rusia nu va mai livra gaze prin Ucraina
Foto: Gazprom

Romania se afla printre tarile care ar suferi cel mai semnificativ impact in cazul in care Rusia ar decide sa sisteze exporturile de gaze prin Ucraina, arata o analiza realizata de London School of Economics.

Una dintre principalele ingrijorari ale tarilor din Uniunea Europeana (UE) cu privire la situatia din Crimeea vizeaza dependenta lor de gazele din Rusia, 60% (nu sunt incluse Finlanda si tarile baltice) din gazele importate fiind livrate prin intermediul sistemului de conducte din Ucraina, spun autorii analizei mentionate, potrivit Standart News.

Desi situatia a fost descrisa ca o problema a UE, riscul pentru statele occidentale ar fi redus, fiind vorba, mai degraba, de o problema regionala.

Intr-un astfel de scenariu, statele din Europa Centrala si de Vest nu s-ar confrunta cu probleme imediate, datorita stocurilor de gaze pe care le detin, in cazul in care sistarea tranzitului prin Ucraina nu ar dura mai mult de aproximativ doua luni.

Patru motive pentru care Rusia ...citeste mai departe despre "London School of Economics: Lovitura puternica pentru Romania daca Rusia nu va mai livra gaze prin Ucraina" pe Ziare.com

#analiza Romania gaze Rusia, #Rusia Ucraina gaze Romania, #Rusia gaze natural Europa , #Stiri Macroeconomie