Unde se află ”Comuna Comunelor” din România. Localitatea, distinsă cu un premiu în turism, este faimoasă pe plan mondial

Miercuri, 08 Februarie 2023, ora 17:56
1217 citiri
Unde se află ”Comuna Comunelor” din România. Localitatea, distinsă cu un premiu în turism, este faimoasă pe plan mondial
Comuna Rășinari FOTO: Ora de Sibiu

O localitate din centrul țării a fost desemnată ”Comuna Comunelor” din România Asociația Comunelor din România (ACoR). Distincția vine la numai câteva luni după ce după ce a primit premiul „Best Tourism Villages”.

Este vorba despre comuna Rășinari din Județul Sibiu, iar primarul acestei localități spune că acest premiu vine după o muncă susținută de promovare a turismului în zonă.

„Este o onoare pentru noi, le-am mulțumit pentru acest premiu. Este o dovadă de apreciere a muncii noastre. Am primit acest titlu datorită activității noastre în ceea ce privește promovarea turismului, dezvoltarea localităților, dezvoltarea ecoturistică și încercăm să promovăm producătorii locali, susținem tradițiile cu ceea ce înseamnă dezvoltare comunitară eficientă”, a spus Bogdan Bucur, primarul comunei Rășinari, pentru Ora de Sibiu.

Rășinari a fost desemnată ”Best Tourism Village” 2022 (BTV)

Anul trecut, localitatea Rășinari a fost desemnată ”Best Tourism Village” în cadrul unei competiții internaționale lansate de către Organizația Mondială a Turismului (OMT).

”Recunoașterea Rășinariului ca Best Tourism Village 2022 reprezintă o mărturie a angajamentului nostru de a promova turismul rural sustenabil prin conservarea și promovarea valorilor naturale și culturale, a tradițiilor, a obiceiurilor și a produselor locale din zona noastră. Suntem foarte recunoscători și ne onorează această distincție oferită de Organizația Mondială a Turismului. Mulțumim tuturor celor care se implică constant în activități de dezvoltare sustenabilă a comunității și anume autorități naționale, județene și locale, unități de învățământ, pensiuni turistice, producători locali, asociații și mulți alții.” declara la acea vreme primarul Bucur Bodgan.

În cadrul competiției mondiale, Rășinariul a fost selectat din 136 de sate participante din 57 de țări.

Selecția satelor s-a realizat în baza mai multor criterii din care fac parte: promovarea și conservarea resurselor culturale și naturale, durabilitatea economică și socială, dezvoltarea și protejarea mediului, dezvoltarea turismului și integrarea lanțului valoric, infrastructură și conectivitate, sănătate, siguranța și securitate. Suplimentar, au fost notate și fotografiile și videoclipurile de prezentare a destinațiilor.

Din România, la competiție au participat trei sate si anu ...citeste mai departe despre "Unde se află ”Comuna Comunelor” din România. Localitatea, distinsă cu un premiu în turism, este faimoasă pe plan mondial" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#comuna rasinari, #comuna comunelor, #turism Sibiu, #localitate cunoscuta nivel mondial , #Stiri Macroeconomie