Lideri UE condamna pozitia Germaniei: E de neconceput sa umilim Grecia, dupa ce a renuntat la tot

Duminica, 12 Iulie 2015, ora 20:35
1252 citiri
Lideri UE condamna pozitia Germaniei: E de neconceput sa umilim Grecia, dupa ce a renuntat la tot
Foto: Facebook / Matteo Renzi

Mai multi lideri europeni au condamnat, duminica, pozitia dura a Germaniei in criza greaca, criticand sugestia ministrului german al Finantelor, Wolfgang Schaeuble, ca Grecia sa iasa temporar din zona euro (Grexit).

Ministrul german Schaeuble a propus - intr-un document de pozitie - ca Grecia fie sa-si imbunatateasca planul de reforme pe care l-a propus in schimbul unui ajutor, fie sa iasa din zona euro pentru o perioada de cel putin cinci ani.

Documentul, dezvaluit sambata de catre ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) si transmis altor tari din zona euro, a fost criticat dur de catre lideri UE.

Opozitia fata de aceasta idee a aparut in Italia, unde un ziar l-a citat pe premierul Matteo Renzi criticand pozitia lui Schaeuble si a Guvernului condus de catre Angela Merkel.

"Italia nu vrea o iesire a Greciei din zona euro, iar Germaniei ii transmit: ajunge", a declarat Renzi, citat duminica de ziarul Il Messaggero de la Roma.

Citeste mai departe despre "Lideri UE condamna pozitia Germaniei: E de neconceput sa umilim Grecia, dupa ce a renuntat la tot" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Germania critici Grecia, #Germania pozitie Grexit , #Stiri Macroeconomie