Liberalii promit listarea la Bursa a Hidroelectrica si a Companiei de Aeroporturi Bucuresti. Ambele au profituri uriase

Joi, 24 Octombrie 2019, ora 17:10
1068 citiri
Liberalii promit listarea la Bursa a Hidroelectrica si a Companiei de Aeroporturi Bucuresti. Ambele au profituri uriase
Foto: Arhiva Facebook/Hidroelectrica

Guvernul PNL sustine ca - in cazul in care va fi investit - va lua masuri pentru listarea la bursa a Hidroelectrica si a Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB).

Hidroelectrica a inceput sa creasca sustinut, din punct de vedere economic, dupa ce, in anul 2012, au fost eliminati din sistem asa-zisii "baieti destepti" (care cumparau energie ieftin de la marele producator si o vindeau apoi scump catre alte institutii si catre privati).

Ulterior, Hidroelectrica a facut afaceri din ce in ce mai bune, ajungand ca, in 2018, sa obtina un profit de peste 1,9 miliarde de lei.

Problema listarii la bursa a acestei companii s-a mai ridicat in spatiul public. Dar de fiecare data s-au gasit oameni politici care sa spuna ca societatea "trebuie sa mai puna carne pe ea" inainte de a intra pe bursa.

Ei bine, liberalii par sa considere ca Hidroelectrica este, in sfarsit, pregatita sa mearga la Bursa.

Si tot o listare la Bursa sustin liberalii ca pregatesc si pentru Compania Nationala de Aeroporturi Bucuresti (CNAB), dupa cum se arata in programul de guvernale al PNL, obtinut de Ziare.com.

Si situatia acestei companii este buna si ar permite listarea. In 2018, spre exemplu, CNAB a facut afaceri de nu mai putin de 972.932.742 de lei si a obtinut - cu cei aproape 1.500 de angajati ai sai - un profit de 371.822.393 de lei.

Si in cazul CNAB se vorbeste de ani buni despre listarea la Bursa, fara ca acest lucru sa se intample, efectiv. ...citeste mai departe despre "Liberalii promit listarea la Bursa a Hidroelectrica si a Companiei de Aeroporturi Bucuresti. Ambele au profituri uriase" pe Ziare.com

#PNL Hidroelectrica listare Bursa, #PNL Compania Aeroporturi listare Bursa , #Stiri Macroeconomie

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6386 RON

-0.0149
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  3. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. O companie sud-coreeană face angajări în România cu salarii nete de 9600 de lei. Care sunt candidații eligibili pentru un astfel de post
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. Ce ascunde China în spatele încrâncenării de a domina piețele europene. Deflația de pe piața imobiliară care riscă să falimenteze țara
  8. Un nou gigant a intrat pe piața din România și vrea să se extindă. Produsele pe care le oferă
  9. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  10. Valentin Bârgău (Restart Energy) la Quarterly Report: ”Dorim să ne alăturăm pe piața principală. IPO-ul este în pregătire”