Lazea (BNR) catre romani: Stiti ca daca vreti sa traiti ca nemtii, nu puteti sa munciti ca grecii!

Marti, 24 Februarie 2015, ora 17:04
1264 citiri
Lazea (BNR) catre romani: Stiti ca daca vreti sa traiti ca nemtii, nu puteti sa munciti ca grecii!

Adoptarea monedei unice europene trebuie stabilita in urma unei analize cost - beneficiu si nu pentru ca este la moda, iar romanii trebuie sa inteleaga ca, daca vor sa traiasca precum nemtii, trebuie sa munceasca la fel ca ei, sustine economistul sef al Bancii Nationale a Romaniei, Valentin Lazea.

El a precizat ca aderarea la zona euro este legata de cresterea economica, iar aceasta nu poate fi obtinuta prin relaxare fiscala si monetara.

Referitor la adoptarea monedei unice europene, Valentin Lazea a precizat ca decizia ar trebui luata in urma unei analize cost-beneficiu, nu pentru ca este la moda, iar procesul este strans legat de cresterea economica si reformele structurale.

In opinia sa, Romania are nevoie de o perioada de minimum sase ani cu crestere economica de doua puncte procentuale peste media din zona euro pentru a atinge nivelul PIB/locuitor ajustat la paritatea puterii de cumparare din statele cele mai sarace care au aderat la zona euro, respectiv 60% din media UE, ...citeste mai departe despre "Lazea (BNR) catre romani: Stiti ca daca vreti sa traiti ca nemtii, nu puteti sa munciti ca grecii!" pe Ziare.com

#BNR Romania aderare zona euro, #Romania aderare zona euro , #Stiri Macroeconomie