Peste 2.000 de persoane au format un lant uman la Iasi. Ei cer autostrada care sa lege Moldova de vestul tarii UPDATE

Sambata, 04 Noiembrie 2017, ora 18:30
746 citiri
Peste 2.000 de persoane au format un lant uman la Iasi. Ei cer autostrada care sa lege Moldova de vestul tarii UPDATE
Foto: Facebook/Moldova vrea autostrada

Peste 2.000 de persoane au format, sambata, un lant uman de sute de metri lungime in centrul Iasului, cerand construirea autostrazii Ungheni-Iasi-Targu Mures, in cadrul unei manifestatii intitulate "Uniti pentru autostrada".

UPDATE: Participantii, printre care si parlamentarii de Iasi, au strigat "Impreuna pentru autostrada" si au putut sa scrie, pe un cub de lemn acoperit cu hartie, motivele pentru care isi doresc aceasta autostrada, informeaza Mediafax.

"Vrem sa ne deplasam mai usor", "Cu autostrada ne tinem copiii in tara", "Horia si Mihnea vor sa ii duca tati cu masina pe autostrada. Le-am promis ca da, sper sa mai pot sa conduc atunci", "Vrem unirea prin autostrada" sunt doar cateva dintre mesajele lasate pe ieseni.

La final a fost intonat imnul de stat si au fost lansate baloane colorate.

S-a aflat printre participanti si primarul din Iasi, Mihai Chirica.

"Cand totii vom intelege care este rolul nostru, atunci lucrurile se vor misca. Haideti sa fim fiecare constienti de misiunea pe o avem si sa facem lucrurile sa mearga acolo de unde suntem platiti, acolo unde ne coordoneaza constiinta si acolo unde trebuie sa fim", a declarat edilul.

Oamenii s-au mobilizat pe retelele de socializare

"Mii de cetateni vor forma cel mai mare lant uman de pana acum, care se va intinde pe intreaga zona pietonala a Bulevardului Stefan cel Mare si Sfant din centrul Iasului si care va reprezenta un mesaj catre conducerea tarii pentru construirea autostrazii catre Europa", scriu organizatorii pe pagina evenimentului de pe Facebook.

Si-au anuntat prezenta la eveniment 269 de oameni, in timp ce 1.200 si-au exprimat interesul. Iesenii sunt asteptati in centrul orasului, pietonalul Stefan cel Mare, intre Casa Patrata si Piata Unirii.

Manifestarea este organizata de doua asociatii civice, "Impreuna pentru autostrada A8" si "Moldova vrea autostrada" si este menita "sa atraga atentia autoritatilor de la Bucuresti ca necesitatea construirii unei autostrazi care sa lege Moldova de vestul tarii creste pe zi ce trece si ca amanarea proiectului va mari decalajele economice dintre Moldova si Ardeal", scrie Ziarul de Iasi.

Investitorii ocolesc Moldova in cauza lipsei infrastructurii, sustin oamenii de afaceri.

"Vrem sa cumparam terenuri pentru constructia unor depozite in zona de vest a tarii, ne uitam spre Timisoara, Arad sau Cluj. In Moldova este dificil sa vina noi investitii, pentru ca nu sunt autostrazi, in ciuda faptului ca au fost bani de la Uniunea ...citeste mai departe despre "Peste 2.000 de persoane au format un lant uman la Iasi. Ei cer autostrada care sa lege Moldova de vestul tarii UPDATE" pe Ziare.com

#manifestatie Iasi autostrada, #autostrada Ungheni Iasi Targu Mures , #Stiri Macroeconomie