Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Isarescu: Valcov a impanzit televiziunile, nu stiu in numele cui vorbeste. In drumul de parcurs spre zona euro nu e niciun damf de Valcov

Isarescu: Valcov a impanzit televiziunile, nu stiu in numele cui vorbeste. In drumul de parcurs spre zona euro nu e niciun damf de Valcov
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a raspuns luni atacurilor lansate in ultima perioada, la adresa Bancii Centrale, de catre consilierul economic al premierului, Darius Valcov, condamnat in prima instanta la 8 ani de inchisoare pentru 3 infractiuni de coruptie.

Astfel, Isarescu a declarat ca nu intelege in numele cui glasuieste Valcov, dar nu poate vorbi in numele BNR. Guvernatorul Bancii Centrale a afirmat ca in aceasta dimineata a semnat proiectul declaratiei pentru drumul de parcurs de Romania spre Zona Euro, iar acolo "nu este niciun damf de Valcov".

"Am semnat in aceasta dimineata o declaratie cu drumul de parcurs al Romaniei catre aderarea la Zona Euro. Declaratia va fi semnata si de premier, de presedintele Academiei, de vicepremier. In ea nu este insa nicio idee a consilierului, nu e niciun damf de Valcov in aceste documente. Aderarea Romaniei la zona euro n-are nimic de-a face cu declaratiile lui Valcov", a sustinut Isarescu.

Guvernatorul BNR a mai afirmat ca Darius Valcov obisnuieste sa ia "doua trei-cifre dintr-o parte, le pune in alta parte si face tot felul de declaratii greu de digerat".

Isarescu a dat ca exemplu o afirmatie facuta de Darius Valcov, vineri seara, in care compara bancile cu magazine de cartofi, iar BNR era supervizorul "magazinelor de cartofi".

"Mai avem de discutat cateva lucruri, mai ales dintre cele introduse de consilierul economic al premierului. Are acest obicei de a lua doua trei-cifre dintr-o parte, le pune in alta parte si face tot felul de declaratii greu de digerat. Mai ales cea de vineri cu cartoful. Sa vina sa discute cu copiii astia (angajatii BNR - n.red.), pe care ii face asa si pe dincolo si spune ca nu sunt patrioti.

Dansul mai spune ca de ce nu am coborat rata de politica monetara cand inflatia a fost scazuta. Nici altii nu au scazut. In Ungaria a ramas la fel, chiar daca inflatia a fost negativa. Dansul, daca nu citeste cel putin un raport, bineinteles ca are probleme. Citeste doar din Piperea si Isar. Noi ce putem face cu acest individ?", a mai declarat Isarescu.

Potrivit guvernatorului BNR, Darius Valcov este tot mai preocupat de ROBOR, cu care "se lupta de dimineapa pana seara".

"ROBOR-ul a devenit un inamic al Romaniei si lupta domnul consilier cu ROBOR-ul de dimineata pana seara de nici nu mai stie despre ce vorbeste. Dansul nu se comporta ca un economist. Mai mult, vorbeste in numele nostru. Nu stii nici tratatul unional? Acolo scrie ca nici nu avem voie sa primim sugestii si el ...citeste mai departe despre "Isarescu: Valcov a impanzit televiziunile, nu stiu in numele cui vorbeste. In drumul de parcurs spre zona euro nu e niciun damf de Valcov" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 835 ori