Isarescu nu e de acord ca salariile directorilor din banca centrala sa fie facute publice

Luni, 08 August 2016, ora 14:58
1311 citiri
Isarescu nu e de acord ca salariile directorilor din banca centrala sa fie facute publice
Foto: BNR

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, se opune publicarii salariilor directorilor din banca centrala, avand in vedere ca acestia lucreaza intr-o piata internationala si trebuie platiti concurential cu cei din alte tari.

"Spre sfarsitul lunii, Consiliul de Administratie va veni si va face publice trei elemente cu privire la salarizarea din BNR. (...) Vom stabili care este gradul de acoperire: ne ducem si cu directorii, si pe la sefii de servicii sau ramanem doar noi, cei din CA. (...)

Eu, personal, am sa ma opun si am sa votez impotriva publicarii salariilor directorilor.

Aceasta institutie este una care lucreaza in piata internationala. Si veti vedea ca, in afara de 3-4 banci nordice, nicio tara europeana nu isi publica salariile directorilor, pentru ca ele fac parte din concurenta institutionala. Eu optez pentru asta.

Nu stiu ce va face CA, dar trebuie sa luam o hotarare si aici, pentru ca altfel intervine o suita de discutii pe aceasta tema a ...citeste mai departe despre "Isarescu nu e de acord ca salariile directorilor din banca centrala sa fie facute publice" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Mugur Isarescu salarii BNR, #salarii Banca Centrala , #Stiri Macroeconomie