Isarescu mizeaza pe un guvern de tehnocrati: Premierul poate veni din BNR

Luni, 09 Noiembrie 2015, ora 13:10
1088 citiri

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, considera ca un guvern tehnocrat ar putea sa faca fata provocarilor, daca are un mandat clar si limitat, cu obiective de macrostabilitate economica, admitand ca premierul ar putea proveni chiar din banca centrala, cu conditia sa fie tanar.

Seful BNR a fost intrebat care sunt sansele unui guvern tehnocrat, in conditiile in care se vehiculeaza tot mai mult aceasta varianta, de a fi format, dar si de a reusi, avand in vedere experienta sa de premier tehnocrat in anul 2000.

"Inteleg ca sunt sanse mari (de a fi format un guvern tehnocrat - n.red.). In asemenea perioade, nu poti sa extrapolezi ce s-a intamplat in trecut, cu Guvernul Stolojan, cu Guvernul Isarescu. (...)

In trecut, in parametrii dati de o criza politica, de potentialul unor tensiuni sociale mai puternice si de nevoia de alegeri, cred ca un guvern de tehnocrati poate sa faca fata", a afirmat Isarescu intr-o conferinta, dupa prezentarea Raportului trimestrial asupra inflatiei.

Anunt ...citeste mai departe despre "Isarescu mizeaza pe un guvern de tehnocrati: Premierul poate veni din BNR" pe Ziare.com

#Isarescu guvern tehnocrati, #BNR guvern tehnocrati, #guvern tehnocrati, #premier BNR Isarescu , #Stiri Macroeconomie