Isarescu, despre majorarile salariale: Intrebati istoria. S-au mai luat decizii in campanii care dupa alegeri au fost schimbate

Joi, 10 Noiembrie 2016, ora 13:37
914 citiri

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a spus joi ca majorarile salariale din Sanatate si Educatie votate saptamana trecuta in Parlament reprezinta un risc pentru inflatie in 2017.

Rugat insa de jurnalisti sa se pronunte cu privire la impactul exact pe care estimeaza ca il vor avea aceste masuri, seful BNR a evitat sa dea un raspuns concret, in schimb a aratat ca, daca ne uitam si la alti ani electorali, in campanii s-au luat masuri care dupa alegeri au fost schimbate.

"Intrebati istoria, pentru ca am mai trecut prin perioade electorale si dupa alegeri s-au luat anumite masuri. Noi, ca banca centrala, evitam sa facem comentarii. Sa le vedem promulgate (majorarile salariale, n.red.). (...) Sa va uitati in istorie, sa vedeti variante de a solutiona (astfel de probleme, n.red.) ", a declarat joi Isarescu, in cadrul conferintei in care a fost prezentat Raportul trimestrial asupra inflatiei, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, impactul acestor masuri va putea ...citeste mai departe despre "Isarescu, despre majorarile salariale: Intrebati istoria. S-au mai luat decizii in campanii care dupa alegeri au fost schimbate" pe Ziare.com

#Isarescu reactie BNR majorare salarii , #Stiri Macroeconomie