Isarescu avertizeaza iar: Avem o bucla mare de probleme careia Romania trebuie sa le faca fata

Joi, 06 August 2015, ora 13:43
1057 citiri
Isarescu avertizeaza iar: Avem o bucla mare de probleme careia Romania trebuie sa le faca fata
Foto: Captura Youtube/Arhiva Banca Nationala a Romaniei

Relaxarea fiscala de proportii de anul trecut si din iunie anul acesta face ca spatiul de relaxare sa se ingusteze extrem de rapid si sa dispara spre sfarsitul acestui an, cand se va trece de la deficit la exces de cerere, care se va reflecta in preturi inflationiste sau in deficit de cont curent.

"In iulie 2010 am avut o crestere a cotei medii de TVA de la 17,5% la 22%, s-a redus substantial, zic eu, la 20,6% cand s-a redus cota de TVA la paine in septembrie 2013, apoi la 16% in iunie anul acesta, cand s-a extins la alimente. Este cea mai mica din ultimii 15 ani, s-a dus sub cota medie dinainte de iunie 2010, iar impactul s-a vazut si pe preturi.

Relaxarea fiscala de proportii de anul trecut si din iunie 2015 a schimbat total traiectoria a ceea ce numim PIB potential. Aceasta relaxare fiscala (...) face ca spatiul de relaxare sa se ingusteze extrem de rapid si sa dispara spre sarsitul acestui an", a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, in conferinta de prezentare a ...citeste mai departe despre "Isarescu avertizeaza iar: Avem o bucla mare de probleme careia Romania trebuie sa le faca fata" pe Ziare.com

#Isarescu relaxare fiscala deficit PIB, #Isarescu critici Cod Fiscal relaxare , #Stiri Macroeconomie