Iohannis spune ca avem cele mai bune mere din lume, dar mancam din import

Miercuri, 28 Octombrie 2015, ora 10:59
845 citiri
Iohannis spune ca avem cele mai bune mere din lume, dar mancam din import
Foto: B1 TV

Presedintele Klaus Iohannis a participat, miercuri, la deschiderea celei de-a XX-a editii a Targului International INDAGRA, ocazie cu care a punctat cateva dintre problemele agriculturii romanesti.

"As porni de la ceea ce consider a fi paradoxurile acestui domeniu. Avem un potential agricol imens, dar importam o proportie considerabila din produsele agricole si alimentare. Avem cele mai bune mere din lume, dar peste 80% dintre cele pe care le consumam sunt din import.

Un sfert din populatia ocupata lucreaza in agricultura, insa doar 4,7% din PIB provine din exploatarea agricola. Avem oameni harnici, cu initiativa, dar ne lipseste infrastructura. Si din cand in cand dam vina pe vreme sau, dimpotriva, in functie de ea asteptam un an bun in agricultura.

Imi doresc ca agricultura romaneasca sa nu mai fie un domeniu al paradoxurilor, ci unul al performantei. Cred ca este momentul sa depasim o data pentru totdeauna aceasta faza si sa transformam agricultura romaneasca intr-una ...citeste mai departe despre "Iohannis spune ca avem cele mai bune mere din lume, dar mancam din import" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis deschidere INDAGRA 2015 , #Stiri Macroeconomie