Iohannis: Este mai important sa aderam la zona euro decat la Schengen

Miercuri, 20 Decembrie 2017, ora 17:09
739 citiri

Pentru Romania este mult mai important sa adere la zona euro decat la Schengen, considera presedintele Klaus Iohannis.

Dar pentru ca acest lucru sa se intample, spune seful statului, este nevoie de performante economice.

"Pentru Romania este mai important sa adere la zona euro, dar trebuie sa avem performante economice", a declarat Iohannis, la o discutie informala cu jurnalistii, fiind intrebat ce zona este prioritara ca aderare pentru Romania.

Presedintele a precizat insa ca Ministerul de Finante este cel care trebuie sa isi doreasca aderarea la zona euro.

"Titularul este Ministerul Finantelor, trebuia sa vina din partea lui, el are alt sef ierarhic, dar nu am vazut dorinta. Nu a existat asa o dorinta nici la Ponta, nici la Ciolos, iar la Grindeanu nu am apucat sa vad", a conchis Iohannis.

De altfel, seful statului a declarat si la finalul saptamanii trecute, dupa ce a participat la Consiliul European in format extins de la Bruxelles, ca isi doreste ca Romania sa adere la zona euro cat mai curand posibil.

"Presedintele Klaus Iohannis a reiterat angajamentul ferm al Romaniei de a adera la zona euro cat mai curand posibil, aratand ca, pentru tara noastra, adoptarea monedei unice este un obiectiv de importanta esentiala, atat pentru economia nationala si prosperitatea pe termen lung a cetatenilor romani, cat si pentru pozitionarea noastra in interiorul Uniunii", potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Melescanu: Romania ar putea adera la zona euro in 2022Romania nu va trece prea curand la euroJuncker: E timpul sa aducem Romania si Bulgaria in Schengen. Ce spune de aderarea la euro ...citeste mai departe despre "Iohannis: Este mai important sa aderam la zona euro decat la Schengen" pe Ziare.com

#Klaus Iohannis zona euro , #Stiri Macroeconomie