Iohannis, despre masurile Guvernului Tudose: Nu ofera deloc incredere si liniste, ci seamana incertitudine si ingrijorare

Vineri, 14 Iulie 2017, ora 11:35
1091 citiri
Iohannis, despre masurile Guvernului Tudose: Nu ofera deloc incredere si liniste, ci seamana incertitudine si ingrijorare
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a criticat vineri masurile Guvernului Tudose, atragand atentia ca pun in pericol locuri de munca si investitii importante de care Romania are nevoie.

Intr-un mesaj transmis cu prilejul lansarii versiunii in limba romana a "Cartei Albe a IMM-urilor din Romania", eveniment organizat de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, Iohannis a atras atentia ca performantele guvernelor PSD lasa mult de dorit.

"Indiferent cat de ambitios ar fi, niciun program de guvernare nu are dreptul sa contravina cerintelor esentiale de stabilitate si predictibilitate de care economia are nevoie. De exemplu, in ciuda cresterii economice record de 5,7% pe primul trimestru si a expansiunii considerabile a consumului, executia bugetara de pe primul semestru al anului 2017 consemneaza serioase ramaneri in urma in privinta colectarii veniturilor - care sunt cu aproape 6 miliarde lei sub nivelul programat, fapt ce a atras cresterea deficitului bugetar cu cca. 4,4 miliarde lei doar in luna iunie.

Consider ca este pe deplin justificata ingrijorarea oamenilor de afaceri in privinta implicatiilor pe care unele masuri recent anuntate le pot avea asupra economiei. Asa cum am spus si la momentul investirii Guvernului, schimbarea programului de guvernare, mai ales in aspectele esentiale ale acestuia - atat fiscale cat si sociale, nu ofera deloc semnalul de incredere si liniste pe care romanii si mediul investitional il asteapta", atrage atentia Iohannis.

Seful statului cere Guvernului Tudose sa se consulte cu mediul de afaceri inainte de a face orice schimbare in politicile economice si sociale, altfel tara va avea de suferit.

"Acest tip de a face politica economica seamana incertitudine si ingrijorare, iar semnalele primite in aceasta perioada din partea mediului de afaceri ma determina sa atrag atentia Guvernului si coalitiei politice ca o asemenea relatie dintre stat si mediul de afaceri poate pune in pericol locuri de munca si investitii importante, de care Romania are mare nevoie.

Consider ca este esential ca noul Guvern sa se aseze la masa dialogului cu mediul de afaceri, pentru ca orice schimbari fiscale sau masuri sociale, indiferent de amploarea si importanta lor, nu pot capata sens decat prin consultari si dezbateri, prin evaluari riguroase in privinta impactului economic, care s ...citeste mai departe despre "Iohannis, despre masurile Guvernului Tudose: Nu ofera deloc incredere si liniste, ci seamana incertitudine si ingrijorare" pe Ziare.com

#Iohannis critica masuri economice Guvern Tudose , #Stiri Macroeconomie