Iohannis decide zilele urmatoare ce face cu bugetul pe 2017: Este problematic si riscant

Marti, 14 Februarie 2017, ora 11:50
987 citiri
Iohannis decide zilele urmatoare ce face cu bugetul pe 2017: Este problematic si riscant
Foto: Digi 24 TV

Presedintele Klaus Iohannis, care a discutat, marti, cu premierul Sorin Grindeanu, a transmis ca bugetul de stat pe anul 2017 este "problematic" si "riscant".

"Bugetul la o prima analiza este unul problematic si riscant. Se prevad venituri care sunt supraevaluate, se prevad cheltuieli foarte mari. Exista riscul real sa se depaseasca deficitul de 3%. Nu putem sa nu vedem ca aici avem de-a face cu o suma extraordinar de mare la asa-numitele credite de angajament. (...)

Toate aceste lucruri le-am transmis Guvernului, care are un punct de vedere propriu pe care probabil ca il va tramsmite si in spatiul public.

In zilele urmatoare, vom aprofunda analiza acestor doua bugete. Vom avea in vedere si punctele de vedere prezentate astazi, dar in ansamblu trebuie sa recunosc ca sunt ingrijorat. Decizia o voi lua in zilele urmatoare", a spus presedintele.

Klaus Iohannis s-a intalnit, marti dimineata, la Palatul Cotroceni cu premierul Sorin Grindeanu si cu ministrul Finantelor, Viorel Stefan.

Amintim ca bugetul pe 2017 a fost adoptat, saptamana trecuta, in timp record, dupa doar 13 ore de dezbateri in plen, iar acum trebuie promulgat de presedintele Klaus Iohannis pentru a intra in vigoare ca orice lege.

Multi specialisti au remarcat probleme legate de felul cum a fost construit acest buget.

Iata cateva articole pe aceasta tema:

Un buget la fel de periculos pentru Romania ca ordonanta 13Isarescu anunta o crestere economica intre 4-5% in 2017, mai mica decat cea pe care Guvernul a construit bugetulSenatorul PNL Florin Citu spune ca PSD a premeditat un "jaf perfect asupra bugetului national" si cere comisii de anchetaBuget 2017: Nu e clar cum va acoperi Guvernul majorarile salariale sau de ce a taiat total banii pentru metrouCE contrazice cifrele pe care Guvernul a construit bugetul, Tariceanu spune ca asta a votat ParlamentulConsilier local din Iasi: Teleormanul a primit un buget de investitii cat toate cele 6 judete ale Moldovei ...citeste mai departe despre "Iohannis decide zilele urmatoare ce face cu bugetul pe 2017: Este problematic si riscant" pe Ziare.com

#Iohannis buget 2017, #Iohannis buget 2017 problematic, #buget 2017 , #Stiri Macroeconomie