Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Iohannis critica bugetul: Nu poate fi executat. Neglijeaza investitiile si prejudiciaza nevoile reale ale romanilor

Iohannis critica bugetul: Nu poate fi executat. Neglijeaza investitiile si prejudiciaza nevoile reale ale romanilor
Presedintele Klaus Iohannis critica bugetul pe 2019 votat azi de Parlament, afirmand ca nu poate fi executat si ca este bazat pe surse de finantare speculative.

Iata comunicatul transmis de Iohannis:

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, considera ca bugetul propus de PSD-ALDE, si adoptat astazi de Parlament, arata dispretul total al coalitiei majoritare fata de asteptarile romanilor, care vor o guvernare responsabila si credibila, preocupata de nevoile reale ale oamenilor. La nivelul Executivului, insa, lucrurile sunt complet diferite fata de ceea ce isi doresc cetatenii, iar acest buget reprezinta cel mai elocvent exemplu al unei guvernari care amaneteaza viitorul romanilor.

Cu o abordare rigida si autoritara, PSD-ALDE a venit in Parlament, cu o intarziere nepermis de mare fata de termenul legal, cu un buget care nu poate fi executat. Intarzierea fara precedent a bugetului arata, de fapt, lipsa de solutii reale ale guvernarii in raport cu promisiunile facute.

In pofida incercarii PSD de a adopta pe repede inainte acest buget, Partidul National Liberal a reusit sa treaca un amendament care aduce beneficii reale pentru milioane de familii din Romania: majorarea semnificativa a alocatiilor pentru copii. Este o victorie importanta a opozitiei, care ar fi putut sa nu ramana singulara, daca majoritatea PSD-ALDE ar fi fost interesata in mod real de a identifica acele masuri care sa conduca la prosperitate si la o viata mai buna pentru romani.

Bazat pe surse de finantare speculative, bugetul PSD-ALDE neglijeaza persoanele cu dizabilitati si copiii orfani. PSD nu doar ca ignora situatia persoanelor cu dizabilitati, dar pedepseste intr-un mod cinic sute de mii de persoane cu dizabilitati grave, precum si familiile acestora. In bugetul PSD-ALDE pe 2019, cheltuielile pentru persoanele cu dizabilitati sunt lasate integral in sarcina autoritatilor locale. In contextul situatiei critice in care sunt aduse autoritatile locale in ceea ce priveste alocarile bugetare, exista riscul imposibilitatii de plata a tuturor cheltuielilor aferente persoanelor din sistemul de asistenta sociala.

Presedintele Klaus Iohannis atrage atentia ca bugetul este construit in mod superficial, bazat pe cifre supraestimate in raport cu realitatile economice, neglijeaza investitiile si prejudiciaza nevoile reale ale romanilor de a beneficia de infrastructura, de autostrazi, de scoli, spitale, gradinite, adica tocmai ceea ce PSD a promis si nu face. Este inacceptabil sa ...citeste mai departe despre "Iohannis critica bugetul: Nu poate fi executat. Neglijeaza investitiile si prejudiciaza nevoile reale ale romanilor" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 617 ori
Citeste mai multe despreKlaus Iohannis buget 2019