Iohannis a promulgat legea prin care Primaria Capitalei poate cumpara ELCEN

Vineri, 10 Noiembrie 2017, ora 15:13
1110 citiri
Iohannis a promulgat legea prin care Primaria Capitalei poate cumpara ELCEN
Foto: Facebook / Gabriela Firea

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul pentru promulgarea legii care permite trecerea ELCEN la Primaria Capitalei.

Mai exact, este vorba despre legea prin care a fost aprobata Ordonantei de urgenta nr. 61/2017, care permite "mandatarea Ministerului Energiei pentru transferul unor pachete de actiuni detinute de catre statul roman la societatile producatoare de agent termic la unitatile administratiei publice locale". Scopul urmarit este infiintarea si organizarea "serviciului public de alimentare cu energie termica in sistem centralizat".

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a emis la finalul lunii iunie acordul de principiu pentru cumpararea pachetului de actiuni al ELCEN.

Ministerul Energiei detine 97,5% din capitalul ELCEN, iar Romgaz, companie detinuta tot de minister, are restul de 2,5%.

Primarul general, Gabriela Firea a declarat public ca primaria va cumpara ELCEN la valoarea nominala a actiunilor companiei, de 10 lei/titlu, urmand sa plateasca in total 715,83 milioane lei.

Legea pentru aprobarea OUG a fost adoptata de Camera Deputatilor in calitate de for decizional.

La dezbateri, USR si PMP au anuntat ca nu sustin aceasta ordonanta, explicand ca nu exista un studiu de impact si ca Primaria Capitalei devine astfel principalul jucator pe piata de energie. In schimb, PSD, ALDE si UDMR au sustinut actul normativ.

Conform legii, Primaria Capitalei poate plati si esalonat suma totala, caz in care va trebui sa dea un avans de 30% si sa achite toate ratele in cel mult 5 ani.

Citeste mai multe despre:

Firea vrea ca Primaria sa cumpere actiunile ELCEN, anunta GuvernulFirea cumpara ELCEN cu 155 de milioane de euro: Vom putea avea servicii de calitate la un pret foarte bunUSR acuza PSD ca-si pregateste o lege prin care sa controleze total banii publici. Firea, printre initiatori ...citeste mai departe despre "Iohannis a promulgat legea prin care Primaria Capitalei poate cumpara ELCEN" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis promulgat lege ELCEN primarie , #Stiri Macroeconomie