Investitiile italiene in Romania au atins in 2011 un nivel-record

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 17:41
1589 citiri
Investitiile italiene in Romania au atins in 2011 un nivel-record

Schimburile comerciale si investitiile italiene in Romania s-au ridicat la 30 de miliarde de euro in cursul anului trecut, 2011 fiind cel mai bun an din punctul de vedere al relatiilor economice romano-italiene, au reliefat, vineri, ministrul de externe Cristian Diaconescu si ambasadorul Italiei.

Ministrul afacerilor externe, Cristian Diaconescu, proaspat numit in functie, l-a primit vineri pe ambasadorul Republicii Italiene la Bucuresti, Mario Cospito, in vizita de curtoazie.

In cadrul convorbirilor, cei doi oficiali au reconfirmat nivelul excelent al relatiilor romano-italiene, reflectat atat in dinamica dialogului politico-diplomatic, in dezvoltarea cooperarii in plan social si cultural, cat si in evolutia ascendenta a schimburilor comerciale si investitiilor italiene in Romania, care s-au ridicat, in cursul anului 2011, la 30 miliarde euro, anul 2011 fiind cel mai bun an din punctul de vedere al relatiilor economice romano-italiene, informeaza MAE.

Seful diplomatiei romane si-a exprimat speranta ca relatia bilaterala va fi la fel de intensa si in 2012, reiterand, in acest context, invitatia adresata omologului italian, de a efectua o vizita oficiala in Romania in cursul acestui an.

Mentionand ponderea comunitatii romanesti din Italia in relatia bilaterala, ministrul roman al afacerilor externe a exprimat intreaga apreciere si satisfactie pentru decizia Guvernului italian de a elimina restrictiile privind accesul pe piata italiana a muncii pentru lucratorii romani, incepand cu 1 ianuarie 2012, precum si pentru recunoasterea de catre autoritatile italiene a Bisericii Ortodoxe Romane.

Cele doua parti au convenit asupra intensificarii dialogului politic bilateral in toate domeniile in care cele doua state au o abordare comuna la nivel european, in spiritul parteneriatului strategic bilateral.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitii italiene Romania, #investitori italieni, #schimburi comerciale, #comert Romania Italia , #Stiri Macroeconomie