A început construcția primului terminal intermodal din Transilvania, investiție de 10 milioane de euro a unei companii din Dubai FOTO

Marti, 03 Mai 2022, ora 23:21
748 citiri
A început construcția primului terminal intermodal din Transilvania, investiție de 10 milioane de euro a unei companii din Dubai FOTO
Amplasarea terminalului în viitorul parc logistic de la Decea. FOTO / DP World

Investiția în valoare de 10 milioane de euro în terminalul intermodal de la Decea, județul Alba, a intrat în linie dreaptă.

Reprezentanții companiei logistice cu sediul în Dubai, care realizează investiția, au anunțat marți, 3 mai, demararea lucrărilor de construcție. Investiția ar urma să fie finalizată în primăvara anului 2023. În prima fază, proiectul va crea 30 de locuri de muncă, la care se vor adăuga sumele importante care vor fi plătite ca taxe și impozite la bugetul comunei Mirăslău.

CEO-ul companiei, Cosmin Cârstea, a declarat că motivele principale pentru care s-a ales această zonă sunt apropierea de nodul rutier Decea al autostrăzii A10 și de calea ferată electrificată din apropiere. Localitatea este situată pe DN1, între municipiile Aiud și Turda, iar terenul este situat în apropierea autostrăzii A10 și a haltei CFR din comuna Unirea.

Terminalul va avea o capacitate de 50.000 de containere pe an, cu o capacitate statică de 3.000 de containere (TEU). Va fi localizat în Aiud Intermodal Park România, investiție aflată în curs de realizare de către un dezvoltator din Belgia. Va deservi în principal companiile cu activitate de producție și marii comercianți localizați în special în județele Alba, Mureş, Sibiu, Hunedoara, Cluj și Bistriţa-Năsăud.

Pe lângă terminalul care va acoperi o suprafață de aproximativ 8 hectare, parcul logistic va cuprinde și diverse alte facilități pentru producție și viitoare dezvoltări logistice care vor ocupa o suprafață totală de peste 26 de hectare.

”Va fi un terminal de destinație pentru mărfurile de import, dar și de origine pentru exportatori din această zonă. Vom pune la dispoziția companiilor un program de trenuri care vor pleca zilnic către destinațiile dorite. Noul terminal va complementa operațiunile DP World Constanța, ajutând astfel să transforme România într-un adevărat hub logistic și de transport în Europa de Est. El va conecta mult mai ușor zona centrală a țării atât cu Portul Constanța dar și cu principalele porturi ale Mării Adriatice și Mării Nordului și de acolo cu clienți”, a spus Cosmin Cârstea.

Acesta va oferi producătorilor și distribuitorilor din regiune o integrare a facilităților de transport intermodal cu servicii suplimentare, precum spații de depozitare (inclusiv magazie cu temperatura controlată), facilități de încărcare și descărcare a containerelo ...citeste mai departe despre "A început construcția primului terminal intermodal din Transilvania, investiție de 10 milioane de euro a unei companii din Dubai FOTO" pe Ziare.com

#investitie, #terminal, #autostrada, #Alba, #marfuri, #ardeal, #Dubai , #Stiri Macroeconomie