Interventia militara a Rusiei in Siria amana proiectul Turkish Stream

Miercuri, 07 Octombrie 2015, ora 20:36
1287 citiri
Interventia militara a Rusiei in Siria amana proiectul Turkish Stream
Foto: Gazprom

Grupul rus Gazprom a anuntat miercuri ca proiectul gazoductului Turkish Stream va fi amanat pe fondul tensiunilor dintre Moscova si Ankara din cauza interventiei Rusiei in conflictul din Siria.

Conducta Turkish Stream ar urma sa traverseze Marea Neagra pana la granita dintre Turcia si Grecia, de unde ar putea ajunge la consumatorii din sudul Europei, transmite AFP.

Conform acordului preliminar convenit in luna decembrie 2014 intre Gazprom si compania turca Botas, capacitatea totala a intregului proiect Turkish Stream este estimata la 63 de miliarde de metri cubi pe an, dintre care 43 de miliarde de metri cubi ar fi pentru Turcia.

Gazoductul Turkish Stream castiga adepti. Cinci tari de pe continent sustin deja proiectul

"In masura in care nu exista un acord interguvernamental, termenul limita va fi amanat", a declarat directorul general adjunct de la Gazprom, Alexander Medvedev, referindu-se la termenul limita fixat pentru anul viitor pentru construirea primei din cele patru ...citeste mai departe despre "Interventia militara a Rusiei in Siria amana proiectul Turkish Stream" pe Ziare.com

#Turkish Stream amanat, #Turkish Stream tensiuni Rusia, #Turkish Stream razboi Siria , #Stiri Macroeconomie