Intalnire de guvern informala - majorarea salariului minim, posibil subiect de discutie

Sambata, 19 Decembrie 2015, ora 09:17
1053 citiri
Intalnire de guvern informala - majorarea salariului minim, posibil subiect de discutie
Foto: gov.ro

Membrii guvernului se reunesc, sambata, intr-o noua intalnire informala la Vila Lac 1. Printre subiectele de discutie se vor afla, cel mai probabil, majorarea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie 2016 si masurile ce urmeaza a fi luate pentru reformarea administratiei publice.

Dupa discutiile guvern-sindicate de vineri, liderul sindical Bogdan Hossu a declarat ca reprezentantii ministerului Muncii au promis ca salariul minim va fi majorat, incepand cu 1 ianuarie 2016.

Astfel, majorarea va fi decisa printr-o hotarare de guvern care va fi aprobata pe 30 decembrie. Singurul lucru care a mai ramas de stabilit este suma la care vor fi calculate impozitele si taxele.

"Avem promisiunea ca salariul minim va fi majorat la 1.200 lei din ianuarie 2016. Mai trebuie doar stabilita una dintre cele doua variante luate in calcul: salariu minim de 1.200 lei - pentru care exista un consens al tuturor actorilor sociali - dar cu impozite si taxe egale cu cele calculate pentru un salariu ...citeste mai departe despre "Intalnire de guvern informala - majorarea salariului minim, posibil subiect de discutie" pe Ziare.com

#intalnire informala guvern Ciolos, #salariu minim economie , #Stiri Macroeconomie