Intalnire cruciala pentru soarta Greciei - Germania respinge planul lui Tsipras si cere un Grexit temporar - surse

Sambata, 11 Iulie 2015, ora 19:48
815 citiri

Intalnirea cruciala pentru soarta Greciei a inceput la Bruxelles, unde ministrii de Finante din zona euro analizeaza planul de reforme propus de Alexis Tsipras. Negocierile sunt dificile, iar ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, ar fi avut in vedere ideea unei iesiri temporare a Greciei din zona euro.

Ziarul german FAS scrie ca Schaeuble a respins planul de reforme propus de premierul Tsipras si a propus ca elenii sa paraseasca zona euro pentru cinci ani, timp in care tara va primi ajutor umanitar, scrie The Telegraph.

Conform The Guardian, ideea unui Grexit temporar nu a fost inca discutata in cadrul Eurogrupului, insa ar circula documente interne in care se vorbeste despre o astfel de propunere.

O alta idee mentionata in aceste documente ar viza transferarea de catre Grecia a unor active in valoare de 50 de miliarde de euro intr-un fond special.

Schauble's idea of a "Temporary Grexit" not yet discussed at Eurogroup meeting. But paper exists and circulates. ...citeste mai departe despre "Intalnire cruciala pentru soarta Greciei - Germania respinge planul lui Tsipras si cere un Grexit temporar - surse" pe Ziare.com

#Germania Grexit temporar, #intalnire Eurogrup Grecia, #Grecia iesire zona euro, #Grecia criza datorii , #Stiri Macroeconomie