Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

INS: Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a scazut in primele opt luni cu 34%

INS: Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a scazut in primele opt luni cu 34%
Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a scazut in primele opt luni fata de perioada similara din 2019 ca serie bruta cu 34%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 34,6%, a informat joi Institutul National de Statistica (INS).

"Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in perioada 1 ianuarie - 31 august 2020 a inregistrat o cifra de afaceri cu 34% mai mica comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 august 2019, influentata de reducerea cifrei de afaceri la: activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-48,6%), activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-37,8%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (-31%), activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (-23,8%) si serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-15%)", arata datele INS.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in primele opt luni, a inregistrat o cifra de afaceri cu 34,6% mai mica fata de aceeasi perioada din 2019.

De asemenea, in perioada ianuarie-august 2020, comparativ cu perioada similara din 2019, volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat o cifra de afaceri mai mica cu 12,2%, ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu autovehicule (-18%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-9,5%) si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-0,9%).

Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor a crescut cu 78,7%.

In primele opt luni din acest an, fata de aceeasi perioada din 2019, volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 11,7%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna august 2020, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 11,6%, ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu autovehicule (-13,1%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-10,1%), comertul cu motociclete, piese ...citeste mai departe despre "INS: Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a scazut in primele opt luni cu 34%" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 440 ori
Citeste mai multe despreINS servicii statistica INS