Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

INS: Productia industriala a scazut in primele noua luni ca serie bruta cu 12,1%

INS: Productia industriala a scazut in primele noua luni ca serie bruta cu 12,1%
Productia industriala a scazut in primele noua luni ale anului atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 12,1%, respectiv cu 12,8%, comparativ cu perioada similara a anului trecut, arata datele publicate joi de Institutul National de Statistica (INS).


"In perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2019, productia industriala (serie bruta) a fost mai mica cu 12,1%, din cauza scaderilor inregistrate in industria prelucratoare (-13,4%), industria extractiva (-10,7%) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-4,7%). Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul dezile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1 ianaurie - 30 septembrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2019, a scazut cu 12,8%, ca urmare a scaderilor inregistrate in industria prelucratoare (-13,9%), industria extractiva (-10,1%) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-5,4%)", arata datele INS.

In luna septembrie 2020, productia industriala (serie bruta) a fost mai mare fata de luna precedenta cu 18,7%, datorita cresterilor inregistrate de industria prelucratoare (+22,8%) si industria extractiva (+10%).

Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu 3%.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut fata de luna precedenta cu 1,5%, ca efect al cresterilor industriei extractive (+7,7 %) si industriei prelucratoare (+2%).

Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu 0,3%.

Citeste si: Ajutor de 20% din cifra de afaceri pregatit pentru sectorul HoReCa: "Totul va fi electronic, automatizat"

Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala (serie bruta) a fost mai mica cu 0,1%.

Industria extractiva a scazut cu 8,9%, in timp ce productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat si industria prelucratoare au crescut cu 0,7 %, respectiv cu 0,4%.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 2,8%, ca efect alscaderilor inregistrate de cele trei sectoare industriale: industria extractiva (-9,3%), industria prelucrato ...citeste mai departe despre "INS: Productia industriala a scazut in primele noua luni ca serie bruta cu 12,1%" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 443 ori