Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Peste 38.000 de joburi neocupate in primele 3 luni din acest an

Peste 38.000 de joburi neocupate in primele 3 luni din acest an

Numarul locurilor de munca vacante a fost, in trimestrul I al acestui an, 38.400, in crestere cu 2.800 fata de trimestrul anterior, iar rata locurilor de munca vacante a fost 0,79%, in crestere cu 0,06 puncte procentuale fata de trimestrul precedent, a anuntat miercuri Institutul National de Statistica (INS). Comparativ cu acelasi trimestru al anului 2020, rata locurilor de munca vacante a scazut cu 0,05 puncte procentuale, iar numarul locurilor de munca vacante a scazut cu 3.400.

"In trimestrul I 2021, cele mai mari rate ale locurilor de munca vacante s-au inregistrat in administratia publica (2%), activitati de spectacole, culturale si recreative (1,60%), respectiv sanatate si asistenta sociala (1,55%). In industria prelucratoare s-a concentrat peste o cincime din numarul total al locurilor de munca vacante (8.300 locuri vacante), cu o valoare a ratei de 0,76%. Sectorul bugetar a insumat putin sub o treime din numarul total al locurilor de munca vacante. Astfel, 5.600 locuri vacante s-au regasit in sanatate si asistenta sociala, 5.500 locuri vacante in administratia publica, iar 1.000 locuri vacante in invatamant", a anuntat INS.

La polul opus, rata locurilor de munca vacante a inregistrat cele mai mici valori in industria extractiva si alte activitati de servicii (0,09% pentru fiecare in parte), respectiv in hoteluri si restaurante (0,19%).

Cele mai putine locuri de munca vacante s-au regasit in industria extractiva si alte activitati de servicii (0,04 mii locuri vacante pentru fiecare in parte), respectiv in tranzactii imobiliare (0,05 mii locuri vacante).

In trimestrul I al anului, prin comparatie cu trimestrul precedent, cele mai relevante cresteri ale ratei locurilor de munca vacante s-au regasit in distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+0,57 puncte procentuale), respectiv in activitati de spectacole, culturale si recreative (+0,44 puncte procentuale).

Numarul locurilor de munca vacante a cunoscut cresteri importante in activitati de servicii administrative si activitati de servicii suport (+0,9 mii locuri vacante), industria prelucratoare (+0,8 mii locuri vacante), constructii (+0,6 mii locuri vacante), respectiv in distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+0,5 mii locuri vacante).

Cele mai semnificative scaderi ale rateilocurilor de munca vacante s-au observat in alte activitati de servicii (-1,86 puncte procentuale), urmate de industria extr ...citeste mai departe despre "Peste 38.000 de joburi neocupate in primele 3 luni din acest an" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 417 ori