Ingrijorator: In Romania se face agricultura ca in anii '60

Miercuri, 16 Martie 2016, ora 15:10
1043 citiri
Ingrijorator: In Romania se face agricultura ca in anii '60
Foto: Arhiva Ziare.com

Zootehnia a adus in 2014 mai putin de o treime din productia realizata in agricultura, in pofida conditiilor mai putin prielnice pentru productia vegetala.

Astfel, valoarea productiei animale, care a asigurat stabilitatea acestui sector economic in perioadele dificile (vezi variatiile foarte mari ale productiei vegetale) a ramas cu aproape cinci procente sub nivelul din 2009.

Dupa ce a stagnat in perioada 2010 - 2013 in termeni reali (ajustat cu evolutia preturilor), zootehnia si-a mai revenit putin in 2014, dar a intampinat in 2015 noi probleme.

Acestea au survenit ca urmare a preturilor tot mai reduse de comercializare si a conjuncturii nefavorabile de pe pietele internationale (embargoul impus livrarilor catre Rusia a redirectionat mari cantitati de marfa catre tara noastra).

Unul dintre telurile factorilor de decizie ai perioadei socialiste a constat in echilibrarea celor doua sectoare mari ale ...citeste mai departe despre "Ingrijorator: In Romania se face agricultura ca in anii '60" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#zootehnie Romania, #vanzare animale Romania, #animale Romania , #Stiri Macroeconomie