ING: Romania nu va reusi sa incheie un nou acord cu FMI inaintea alegerilor din 2016

Miercuri, 14 Octombrie 2015, ora 19:10
1141 citiri
ING: Romania nu va reusi sa incheie un nou acord cu FMI inaintea alegerilor din 2016
Foto: Ziare.com

Romania nu va reusi sa incheie un nou acord cu Fondul Monetar International inaintea alegerilor de anul urmator, asa cum doresc autoritatile, avand in vedere istoricul slab al evaluarilor din partea Fondului si cresterea deficitului bugetar anul urmator, potrivit ING Bank Romania.

"Credem ca autoritatile romane nu vor reusi sa obtina un nou acord cu FMI, asa cum isi doresc, inaintea alegerilor de anul viitor, avand in vedere istoricul slab al evaluarilor pentru precedentul angajament si tendinta de crestere a deficitului bugetar din 2016", se arata intr-o nota catre economisti si investitori a economistilor bancii.

Sedinta saptamanala de guvern de astazi ar putea oferi unele informatii privind schimbarile pe plan fiscal, inclusiv privind majorarile salariale ale bugetarilor, in contextul in care Fondul Monetar International a inceput o noua misiune in Romania, arata economistii ING.

Incepand de azi Romania nu mai are acord cu FMI. Ce urmeaza?

Ministrul Finantelor, Eugen ...citeste mai departe despre "ING: Romania nu va reusi sa incheie un nou acord cu FMI inaintea alegerilor din 2016" pe Ziare.com

#ING acord FMI, #Romania acord FMI, #Romania acord FMI alegeri 2016 , #Stiri Macroeconomie