Industria din Germania si serviciile din Franta duduie si trag inainte economia zonei euro

Luni, 05 Iunie 2017, ora 14:45
1162 citiri

Industria si serviciile din zona euro au continuat in luna mai sa creasca cu cel mai rapid ritm din ultimii sase ani, datorita activitatilor economice din cele mai mari state din regiune, Germania si Franta, transmite Bloomberg.

Indicele compozit referitor la intentiile de achizitii ale managerilor (PMI), calculat de IHS Markit, s-a mentinut la 56,8 puncte in luna mai, fata de aprilie, datele confirmand estimarile din 23 mai.

Componenta pentru servicii a scazut usor, dar cea referitoare la industria prelucratoare a ramas neschimbata.

"Datele finale referitoare la PMI adauga o noua dovada ca zona euro traverseaza un trimestru puternic. Perspectiva economiei zonei euro se imbunatateste", a declarat Chris Williamson, economist sef pentru afaceri la IHS Markit.

In opinia sa, datele indica o crestere economica de 0,7% in zona euro, in trimestrul al doilea.

In schimb, este improbabil ca Banca Centrala Europeana (BCE) sa adopte un limbaj la fel de optimist la sedinta de joi de la Tallinn. Pana in prezent, presedintele BCE Mario Draghi a insotit fiecare referire la redresare cu un avertisment privind riscurile de incetinire, argumentand ca masurile de stimulare sunt inca necesare pentru sustinerea inflatiei.

Rapoarte separate au aratat ca in Italia si Spania, a treia, respectiv a patra economie din zona euro, activitatile economice au continuat intr-un ritm ridicat in luna mai. Activitatile de afaceri si comenzile companiilor au ramas solide in Italia, in timp ce in Spania au avut loc luna trecuta noi cresteri ale angajarilor.

In Germania, cresterea a fost sustinuta de industrie, iar in Franta de servicii. ...citeste mai departe despre "Industria din Germania si serviciile din Franta duduie si trag inainte economia zonei euro" pe Ziare.com

#crestere economica zona euro, #industrie Germania , #Stiri Macroeconomie