Independenta noastra energetica au luat-o sovieticii. Acum rusii ne vand gaze

Duminica, 27 Octombrie 2013, ora 10:30
1588 citiri
Independenta noastra energetica au luat-o sovieticii. Acum rusii ne vand gaze

Independenta energetica suna frumos in urechile tuturor. Poate cele mai independente dintre toate tarile lumii sunt cele arabe, care au prosperat exploziv negociind la sange redeventele cu partenerii.

In trecut eram independenti energetic. Romania a fost nu numai independenta, dar chiar si excedentara in anii '30 si '40, insa o soarta nefasta si pozitia ei asezata "in calea tuturor rautatilor", cum rosteste cu amaraciune cronicarul, a facut ca motoarele germane in cel de al Doilea Razboi Mondal sa se miste aproape numai cu petrol romanesc, iar dupa razboi una din cele mai mari producatoare din lume, vecina URSS, s-a lacomit salbatic asupra rezervelor noastre de petrol si gaze, secatuindu-le fara mila, prin exploatari nerationale.

Este de necrezut: incepand din toamna 1944, rusii ne cumparau petrolul in cantitatile pe care le doreau si la pretul pe care il stabileau ei, unilateral si fara acordul nostru.

Odata cu intrarea rusilor in tara, Romania a incetat sa mai aiba independenta energetica si n-a mai recastigat-o nici pana astazi. Numai gandul acesta ar fi destul ca sa justifice dorinta noastra sa fim din nou ce-am fost.

Citeste mai multe despre Independenta noastra energetica au luat-o sovieticii. Acum rusii ne vand gaze pe Ziare.com.

#energie independenta, #energie pret Romania, #energie costuri, #Norvegia zacaminte , #Stiri Macroeconomie