Independenta energetica, slogan ceausist invechit sau proiect fezabil?

Luni, 27 Octombrie 2014, ora 10:40
1257 citiri
Independenta energetica, slogan ceausist invechit sau proiect fezabil?

Criza din Ucraina da fiori in intreaga Europa, avand in vedere ca Rusia ar putea inchide robinetul la iarna. Romania importa doar 20% din necesarul de gaze si dispune de rezerve de petrol care pot fi exploatate pe termen lung. In aceste conditii, guvernantii sustin ca independenta energetica trebuie sa fie un proiect prioritar. Dar poate fi atinsa aceasta tinta?

Petre Prisecaru, cercetator principal in cadrul Institutului de Economie Mondiala al Academiei Romane, sustine ca tara noastra nu are cum sa duca la capat un astfel de plan.

Mai mult, el i-a taxat foarte dur pe politicienii care promoveaza aceasta idee.

"Lozinca independentei energetice a Romaniei este un slogan ceausist invechit, este penibil sa tot agiti acest slogan, Romania este si va fi dependenta de importurile de hidrocarburi (titei+gaz).

La energie electrica suntem independenti datorita energiei hidro, nucleare si eoliene. Trebuie sa dezvoltam potentialul hidro si nuclear in continuare, sa valorificam ...citeste mai departe despre "Independenta energetica, slogan ceausist invechit sau proiect fezabil?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#independenta energetica Romania, #Romania resurse energie, #energie Romania , #Stiri Macroeconomie