Increderea in economia romaneasca a scazut pentru a patra luna la rand

Joi, 26 Octombrie 2017, ora 19:01
856 citiri
Increderea in economia romaneasca a scazut pentru a patra luna la rand
Foto: Arhiva Ziare.com

Indicatorul de incredere macroeconomica al CFA Romania, calculat pe baza estimarilor membrilor organizatiei, a scazut in septembrie cu 5,3 puncte fata de luna precedenta, la 45,4 de puncte, in special ca urmare a perceptiei inrautatite asupra modului in care va evolua economia in urmatorul an, arata datele publicate de CFA.

Indicatorul CFA Romania de incredere macroeconomica, lansat in 2011, masoara anticipatiile analistilor financiari privind activitatea economica in Romania pentru urmatoarele 12 luni.

Diminuarea din luna septembrie vine dupa ce indicatorul de incredere macroeconomica al CFA Romania a scazut in august cu 9 puncte, in iulie cu 0,3 puncte si in iunie cu 6,6 puncte.

In septembrie, scaderea a avut loc din cauza ambelor componente. Astfel, indicatorul conditiilor curente a scazut cu 4,6 puncte, la 63,9 puncte, in timp ce indicatorul anticipatiilor pentru situatia din urmatorul an a scazut cu 5,7 puncte, pana la 36,1 puncte.

Sondajul arata ca asteptarile privind conditiile de afaceri din Romania din urmatoarele 12 luni s-au inrautatit, indicatorul coborand in august la -70%, de la -60% in august si -25% in iulie, in conditiile in care 72,1% dintre cei chestionati se asteapta ca in urmatoarea perioada conditiile de afaceri sa se inrautateasca.

Citeste mai multe despre CFA Romania / Increderea in economia romaneasca s-a redus in septembrie, pentru a patra luna la rand pe www.cursdeguvernare.ro ...citeste mai departe despre "Increderea in economia romaneasca a scazut pentru a patra luna la rand" pe Ziare.com

#incredere economie romaneasca, #CFA Romania incredere economie , #Stiri Macroeconomie