Încrederea în economia României a crescut în iulie 2022. Analist: ”Perspectiva este susţinută şi de majorarea investiţiilor străine directe”

Vineri, 29 Iulie 2022, ora 09:48
662 citiri
Încrederea în economia României a crescut în iulie 2022. Analist: ”Perspectiva este susţinută şi de majorarea investiţiilor străine directe”
Investitorii au încredere în economia din România FOTO / Unsplash

Un sondaj al Comisiei Europene arata ca, in ciuda scaderii sentimentului de incredere in economia europeana, increderea in economia romaneasca a crescut in iulie.

"Increderea in economia Romaniei a crescut in iulie 2022, potrivit sondajului lunar al Comisiei Europene. In aceeasi vreme, insa, increderea in economia zonei euro a scazut, arata acelasi indicator de incredere in economie. Cifrele exprima ca Romania poate beneficia in contextul razboiului din Ucraina", este de parere Andrei Radulescu, directorul de analiza macro de la Banca Transilvania, potrivit Ziarul Financiar.

"Statisticile exprima ameliorarea increderii in economia nationala in aceasta luna, spre deosebire de deteriorarea inregistrata la nivelul Zonei Euro (principalul partener economic), ceea ce confirma faptul ca Romania poate beneficia in contextul tensiunilor geopolitice regionale", scrie Radulescu.

De altfel, adauga el, aceasta perspectiva este sustinuta si de majorarea investitiilor straine directe cu mai bine de 50% an/an, pana la 3,8 miliarde de euro in primele cinci luni din 2022. ...citeste mai departe despre "Increderea in economia Romaniei a crescut in iulie 2022. Analist: "Perspectiva este sustinuta si de majorarea investitiilor straine directe"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#economia romaniei, #investitori, #studiu Comisia Europeana, #incredere economie , #Stiri Macroeconomie