Incompetenta autoritatilor inseamna salarii mici si joburi putine: Sa nu ramanem la coada Europei!

Joi, 17 Decembrie 2015, ora 07:27
1198 citiri
Incompetenta autoritatilor inseamna salarii mici si joburi putine: Sa nu ramanem la coada Europei!

Cel mai simplu calcul economic ne arata ca lipsa unei infrastructuri performante in Romania inseamna ca investitorii au costuri mai mari si, astfel, raman mai putini bani pentru cresterea capacitatii de productie, pentru crearea de noi locuri de munca si pentru mariri de salarii.

Saptamana trecuta, tatal meu a facut 12 ore cu trenul de la Bucuresti la Deva pe o distanta de 446 de kilometri, fara sa fie vorba de un caz exceptional. Asta inseamna o viteza medie de nici 38 km/h. Ca o comparatie, pe prima linie de cale ferata din Vechiul Regat, ruta Bucuresti-Giurgiu inaugurata in 1869, se circula cu 44 km/h, deci cu 6 km/h mai repede.

In Europa secolului XXI, distanta de 620 de kilometri de la Barcelona la Madrid este parcursa pe calea ferata in doar 2 ore si 30 de minute.

Acesta este doar un exemplu despre cum lipsa infrastructurii afecteaza stilul de viata al fiecaruia dintre noi. In plus, calitatea infrastructurii afecteaza si performanta economica a tarii.

Lipsa ...citeste mai departe despre "Incompetenta autoritatilor inseamna salarii mici si joburi putine: Sa nu ramanem la coada Europei!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#autostrazi Romania, #infrastructura Romania, #bani UE autostrazi Romania , #Stiri Macroeconomie