Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cât au plătit firmele de asigurare în 2020 oamenilor afectați de incendii. Focul este cel mai mare risc în România RAPORT

Cât au plătit firmele de asigurare în 2020 oamenilor afectați de incendii. Focul este cel mai mare risc în România RAPORT

Două treimi (66%) din cele mai mari 50 de daune achitate în baza asigurărilor pentru locuinţe au fost provocate de incendii, potrivit unui comunicat al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

În 2020, asigurătorii membri UNSAR au plătit despăgubiri de peste 11 milioane lei pentru cele mai mari 50 de daune aferente asigurărilor de locuinţe - în creştere faţă de anul 2019 cu 16%.

Riscul care a generat cele mai mari despăgubiri a fost incendiul (peste 9,1 milioane de lei, în creştere cu 11% faţă de 2019), urmat de alunecările de teren (peste 700.000 lei, în creştere cu 54%) şi de inundaţii (peste 580.000 lei, în creştere cu 13%) - conform unei analize realizate la nivelul asociaţiei.

"Incendiile rămân o ameninţare importantă pentru locuinţele noastre. Cu toate acestea, sunt şi alte riscuri care generează daune importante şi de care ar trebui să fim conştienţi, cum ar fi inundaţiile, furtul sau furtuna etc. Prin urmare, accesarea unei soluţii pentru asigurarea locuinţei şi a bunurilor va face mereu diferenţa în cazul unei situaţii neprevăzute. România este o ţară expusă multor riscuri. Din păcate, de multe ori ne amintim de acest lucru doar atunci când au loc catastrofe naturale şi când constatăm că multe locuinţe nu sunt asigurate. Prin lipsa unei asigurări de locuinţă, românii continuă să fie vulnerabili în calea acestor fenomene catastrofale", a declarat preşedintele UNSAR, Adrian Marin.

Astfel, incendiul continuă să fie riscul cu o rată ridicată de incidenţă, atât în cazul daunelor produse locuinţelor, cât şi în cazul proprietăţilor/bunurilor deţinute de companii.

UNSAR: În România, riscurile catastrofale pot fi acoperite prin poliţa obligatorie de asigurare

Prin urmare, UNSAR şi ARTS - Asociaţia Română pentru Tehnică de Securitate vin în sprijinul celor care ar putea fi ameninţaţi de incendiu cu informaţii utile care îi pot ajuta.

"Lumea trebuie să ştie că siguranţa şi securitatea nu ţin de noroc. Ele reprezintă efortul comun de cunoaştere, analiză, pregătire, supraveghere şi vigilenţă. Acest efort comun necesită conlucrarea puternică şi fiabilă a tuturor componentelor sistemelor de securitate la incendiu, de siguranţă a vieţii şi a bunurilor. Tehnologia contribuie la reducerea riscurilor, dar vulnerabilitatea uneia sau a mai multor componente creează condiţii care pot mări ...citeste mai departe despre "Cât au plătit firmele de asigurare în 2020 oamenilor afectați de incendii. Focul este cel mai mare risc în România RAPORT" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 595 ori