In ce sectoare e concentrata forta de munca din Romania - Analiza ICAP

Joi, 21 Ianuarie 2016, ora 22:55
1712 citiri
In ce sectoare e concentrata forta de munca din Romania - Analiza ICAP
Foto: Pexels

48% din forta de munca din Romania este concentrata in 10 sectoare de activitate a caror cifra de afaceri reprezinta peste 50% din totalul realizat de intreaga piata, potrivit unei analize ICAP Romania.

Potrivit unui comunicat remis redactiei Ziare.com, rezultatele lui 2016 vor fi influentate de o serie de masuri recente, cum ar fi scaderea TVA (cota medie de TVA pe cosul de consum al populatiei scade de la circa 22% la sub 14%), sau ajustarile din Codul Fiscal. Stabilitatea relativa a cursului valutar, dar si cea aratata de costurile utilitatilor vor avea implicatii pozitive.

Cresterea economica din 2016 este evaluata intre 3.8% si 4%. Industria bancara apreciaza cresterea creditarii pentru persoanele fizice la un palier de doua cifre - in special pe zona creditelor de consum, aspect facilitat de evolutia descendenta a dobanzilor.

Romanii care cumpara anul acesta cladiri, terenuri si masini platesc impozitele locale in 2017

Potrivit comunicatului, aceasta evolutie are doua... citeste mai departe despre "In ce sectoare e concentrata forta de munca din Romania - Analiza ICAP" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#2016 previziuni economie, #forta munca domenii Romania, #ICAP analiza , #Stiri Macroeconomie