In 2020 vom trai tot mult mai prost decat americanii

Vineri, 07 Aprilie 2006, ora 07:43
980 citiri

Nivelul de trai din Ungaria va ajunge la jumatate comparativ cu cel inregistrat in SUA, in 2020, in timp ce in cazul Romaniei nivelul de trai va fi la aproximativ un sfert fata de cel din SUA.Acestea sunt rezultatele unui studiu publicat de Economist Intelligence Unit, o filiala a The Economist Group.

Folosind cifrele referitoare la Produsul Intern Brut per capita, EIU sustine ca in 2005 nivelul de trai din Ungaria era la 38 de procente comparativ cu media inregistrata in SUA, urmand ca abia in 2020 sa ajunga la 51 de procente.

EIU informeaza ca Ungaria se va situa aproximativ la acelasi nivel cu vecini sai Cehia si Slovacia, in timp ce alte tari din regiunea Europei Centrale si de Est vor inregistra rezultate mai slabe. Astfel in 2020 nivelul de trai din Romania, comparativ cu cel din SUA, va creste de la 20 la 27 de procente, in timp ce in cazul Poloniei va creste de la 30 la 38 de procente.

In schimb studiul sustine ca prapastia intre tarile din Europa Centrala si de Est si tarile din Europa Occidentala se va reduce avand in vedere ca nivelul de trai din Germania si Marea Britanie va ramane si in 2020 la nivelul actual, adica la 70 si respectiv 78 de procente comparativ cu cel din SUA. Mai mult nivelul de trai in Franta ar urma sa scada chiar de la 75 la 72 de procente in 2020.

Studiul relizat de EIU se bazeaza pe prognoze economice de lunga durata, un sondaj de opinie in randul a peste 1.650 directori de intreprinderi si interviuri aprofundate cu o serie de sefi de mari companii.

Bloombiz.ro

Directnews.ro - cel mai dinamic site de stiri si comentarii online. Intra, citeste si voteaza cele mai interesante articole. Tu esti editorul!

Investmania - cea mai rapida cale de a invata sa joci la Bursa.