Iesirea din ipocrizie

Luni, 18 Aprilie 2016, ora 07:18
897 citiri
Iesirea din ipocrizie

Bancile "off-shore" si institutiile specializate in tehnicile prospere privind spalarea banilor au intrat in atentia OECD, in perioada crizei economice si financiare care a zguduit economia globala, incepand cu anul 2008.

Cotidianul german Suddeutsche Zeitung a primit, in urma cu un an, o serie de informatii, pe un canal criptat, de la o sursa anonima, pe baza carora a initiat o investigatie impreuna cu Consortiul International de Investigatii Jurnalistice.

Concluziile acestor anchete sunt devastatoare. Peste 213.000 de banci, multinationale cu afaceri la nivel global, sefi de stat sau de guvern, dar si teroristi, traficanti de droguri, mari evazionisti au folosit paradisurile financiare pentru operatiuni speculative fabuloase.

De la inceput trebuie spus ca existenta si folosirea beneficiilor acestor zone, pentru afaceri corecte, este acceptata, din punct de vedere legal, la nivel mondial.

Problemele apar atunci cand in umbra facilitatilor fiscale oferite de Insulele ...citeste mai departe despre "Iesirea din ipocrizie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Panama Papers banci, #Panama Papers evaziune fiscala, #Panama Papers offshore , #Stiri Macroeconomie