Și-au pierdut europenii încrederea în Banca Centrală Europeană și în euro? Internetul fierbe cu acuzele celor nemulțumiți

Marti, 20 Septembrie 2022, ora 14:02
402 citiri
Și-au pierdut europenii încrederea în Banca Centrală Europeană și în euro? Internetul fierbe cu acuzele celor nemulțumiți
Și-au pierdut europenii încrederea în Banca Centrală Europeană și în euro?

Inflația fără precedent cu care se confruntă zona euro și scăderea abruptă a nivelului de trai în țările membre UE au crescut foarte mult nivelul de nemulțumire al europenilor.

Mulți dintre ei nu ezită să își exprime această nemulțumire la adresa șefei BCE, pe paginile de social media ale Christinei Lagarde.

Prin urmare, postările din ultima perioadă publicate de Christine Lagarde sunt fără excepție acompaniate de un val de comentarii extrem de virulente.

Prăbușirea nivelului de trai

Europeni din Spania, Italia, Franța sau Danemarca, pentru a da doar câteva exemple, acuză BCE că nu este interesată de protejarea nivelului de trai.

Doamna Lagarde se confruntă cu acuzații legate de faptul că protejează interesele băncilor și ale corporațiilor în dauna bunăstării cetățenilor europeni.

Cei din țările occidentale din uniunea monetară acuză faptul că nivelul de trai le-a scăzut de când au renunțat la monedele naționale și au trecut la euro.

Din zecile și sutele de comentarii care sunt publicate la postările publicate de șefa BCE, nu puține cer renunțarea la euro sau chiar ieșirea (”exit-ul”) din Uniunea Europeană.

”Ați promis că inflația nu va depăși 2%”

Ultimul exemplu este postarea din weekend în care doamna Lagarde scrie despre o întâlnire cu studenții, la Banca Franței, în care au discutat despre inflație.

Ca și celelalte postări din ultima perioadă ale doamnei Lagarde, ultima a declanșat furtuna comentariilor negative:

”Doamna Lagarde, mergeți și vorbiți despre inflație cu producătorii mici și mijlocii care au datorii la bănci, cu cei care trebuie să ramburseze un credit ipotecar. Mergeți și vorbiți cu cei care merg zilnic la cumpărături și cu cei care sunt nevoiți să achite facturi astronomice la electricitate și gaze! Am primit asigurări că inflația nu va fi mai mare de 2% și se află azi la 9%, iar costul banilor a crescut după ce BCE și băncile comerciale au crescut speculativ dobânzile. Nu vorbiți doar cu studenții, vorbiți cu părinții lor și cu oamenii obișnuiți. După Mario Draghi, este un mare gol la BCE!” - Dr. Tiziano Gambato, CEO la Gambato Investments.

”Îmi aduc aminte francul, era mult mai bine atunci, moneda euro a distrus Europa” – Tony Castle, inginer cyber-security.

”BCE nu urmărește interesul europenilor”

”Cred sincer că politica BCE sub conducerea acestei femei nu v ...citeste mai departe despre "Și-au pierdut europenii încrederea în Banca Centrală Europeană și în euro? Internetul fierbe cu acuzele celor nemulțumiți" pe Ziare.com

#inflatie zona euro , #Stiri Macroeconomie