Guvernul stoarce de bani companiile de stat. Se umbla si la rezerve pentru a alimenta bugetul

Sambata, 09 Septembrie 2017, ora 17:41
796 citiri
Guvernul stoarce de bani companiile de stat. Se umbla si la rezerve pentru a alimenta bugetul
Foto: Arhiva Ziare.com

Proiectul de rectificare a bugetului de stat, publicat vineri de Ministerul Finantelor Publice, prevede ca venituri bugetare sa fie majorate din dividende cu circa 2,14 miliarde lei fata de prevederile initiale de 3,14 miliarde lei din Legea bugetului pe 2017, arata Profit.ro.

Astfel, Romgaz, controlat de statul roman, anunta ca Ministerul Energei, care este actionar majoritar, a solicitat convocarea de urgenta a AGA in care sa se decida acordarea de dividende suplimentare in suma totala de 750 milioane lei, din rezervele si profitul reportat al companiei.

Se pot da dividente si din rezervele companiei, avand in vedere ca OUG nr. 29/2017 prevede chiar acest lucrui, adica sa se ofere dividende actionarilor si din rezervele financiare constituite si din rezultatul pozitiv reportat al anilor trecuti, nu doar din profitul curent.

"S.N.G.N. Romgaz informeaza piata in legatura cu solicitarea primita de la Statul Roman in calitate de actionar al Societatii Nationale de Gaze Naturale ROMGAZ S.A. (cota de participare de 70,0071% din capitalul social), reprezentat de Ministerul Energiei, cu privire la convocarea deindata a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor avand ca principal punct pe ordinea de zi 'aprobarea distribuirii sumei de 750.000.000 lei, sub forma de dividende, in temeiul prevederilor art. II si art. III din OUG nr. 29/2017, catre actionarii societatii, proportional cu participarea acestora la capitalul social al societatii'.

In perioada imediat urmatoare, Consiliul de Administratie al S.N.G.N. Romgaz S.A. va convoca Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor", este anuntul trimis de Romgaz catre Bursa de Valori Bucuresti.

Din respectiva suma, 525 de milioane de lei revin statului, fiind actionar majoritar.

Recent, pe 7 septembrie, fostul sef al ANAF Gelu Stefan Diaconu a scris pe Facebook ca ministrul Finantelor, Ionut Misa, suna personal la sefii companiilor de stat pentru a discuta despre acest subiect.

"Ministrul Finantelor, Ionut Misa, suna personal la sefii companiilor de stat sa faca rost de cateva sute de milioane de lei si apoi iese public sa va linisteasca ca sunt bani. Nu sunt!

Pe fondul imensului scandal al lipsei banilor pentru salariile angajatilor Ministerului Apararii, finalizat cu executia tapului ispasitor Tutuianu, tandemul Tudose-Misa da asigurari poporenilor ca situatia bugetului public sta pe roze. O minciuna sfruntata, ca multe altele!

Exista o presiune fantastica asupra deficitului bugetar generata d... citeste mai departe despre "Guvernul stoarce de bani companiile de stat. Se umbla si la rezerve pentru a alimenta bugetul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Guvern dividente companii stat, #Guvern bani companii stat , #Stiri Macroeconomie