Guvernul nu va reusi sa aduca bani destui la buget nici in 2014 - Afla de ce

Sambata, 29 Martie 2014, ora 16:30
1189 citiri
Guvernul nu va reusi sa aduca bani destui la buget nici in 2014 - Afla de ce

Guvernul nu va reusi in 2014 sa imbunatateasca incasarile la buget, mai ales din cauza proastei colectari a taxelor, iar birocratia excesiva si noile taxe vor lovi in special in IMM-uri, incapabile sa respecte o legislatie in perpetua schimbare - se arata in Raportul anual al Societatii Academice din Romania (SAR) pentru anul 2014.

Analistii SAR argumenteaza ca, per ansamblu, fiecare taxa noua majoreaza semnificativ cheltuielile de exploatare la contribuabilii persoane juridice, iar acestia incearca apoi sa isi acopere cheltuielile prin marirea preturilor la productia si serviciile furnizate.

Cu alte cuvinte, cresterea taxelor nu aduce mai multi bani la buget, ci doar se reflecta intr-o inflatie mai mare, lipsa de predictibilitate pentru afaceri si, eventual, incasari mai mici la buget.

In plus, daca pentru IMM-uri aceste modificari legislative au un impact negativ, cresterile de taxe si impozite nu aduc in plus mai mult de 1% din PIB ca resurse in economie, deci nu e de ...citeste mai departe despre "Guvernul nu va reusi sa aduca bani destui la buget nici in 2014 - Afla de ce" pe Ziare.com

#colectare bani buget 2014, #raport SAR 2014 fisc, #bani buget 2014 taxe , #Stiri Macroeconomie