Guvernul iese la tabla cu masurile fiscale: Va primi nota de trecere?

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 08:19
1048 citiri
Guvernul iese la tabla cu masurile fiscale: Va primi nota de trecere?
Foto: Twitter/IMF

Reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) si Comisia Europeana (CE) au venit in Romania, pentru a analiza masurile fiscale propuse de Guvern, dar si pentru a relua discutiile pe temele restante de la vizita precedenta.

Prezenta lor este discreta - nu dau declaratii inainte sau dupa intalniri. Insa nu trebuie sa ne lasam pacaliti de aparente. "Tace si face" ar fi zicala care s-ar potrivi situatiei.

In ultima misiune, din februarie 2015, FMI si CE si-au luat jucariile si au plecat fara sa isi dea OK-ul (sau declaratii de presa), asa ca acordul a ramas "suspendat". Punctele nevralgice au fost calendarul de liberalizare a gazelor, dar si situatia celor doua complexe energetice, Oltenia si Hunedoara.

O misiune FMI vine in inspectie pe Codul Fiscal

Intre timp, lucrurile au evoluat, asa ca Guvernul are ce pune pe masa negocierilor. Cu toate acestea, analistii ING Bank nu cred ca intalnirile vor reprezenta un succes 100%.

"Ne asteptam ca programul sa ramana deraiat la... citeste mai departe despre "Guvernul iese la tabla cu masurile fiscale: Va primi nota de trecere?" pe Ziare.com

#FMI vizita Romania, #acord fmi romania, #fmi discutii romania , #Stiri Macroeconomie