Guvernul a terminat bugetul pe 2017 joi noapte: Si mai putini bani la SRI si Cotroceni, cum a cerut Dragnea

Vineri, 27 Ianuarie 2017, ora 09:23
5814 citiri
Guvernul a terminat bugetul pe 2017 joi noapte: Si mai putini bani la SRI si Cotroceni, cum a cerut Dragnea
Foto: site Guvern

Guvernul a finalizat, in noaptea de joi spre vineri, proiectul de buget pe anul 2017 si fata de varianta initiala anuntata la inceputul saptamanii s-au facut mai multe modificari.

Noua varianta a proiectului de buget nu a fost facuta inca publica pe site-ul Ministerului de Finante, insa televiziunile de stiri au obtinut informatii pe surse.

Potrivit Digi 24, s-a mai taiat din bugetele SRI si Administratiei Prezidentiale. Amintim ca presedintele PSD Liviu Dragnea, abia intors din SUA de la ceremonia de investitura a lui Donald Trump in functia de presedinte al Americii, s-a aratat foarte nemultumit de sumele pe care ar fi urmat sa le primeasca cele doua institutii si s-a plans ca ministrul de Finante Viorel Stefan e "prea moale".

Antena3 anunta ca la SRI bugetul ar fi fost redus cu 10-15%, in timp ce Administratia Prezidentiala ar urma sa primeasca cu 13% mai putini bani decat in varianta initiala.

Amintim ca in prima varianta de buget pentru Administratia Prezidentiala au fost alocate 46,3 milioane de lei, cu 4% mai putin fata de 2016. Principalele scaderi erau la cheltuielile de capital (investitii), unde fondurile au fost reduse cu 40%.

De asemenea, bugetul de deplasari pentru presedintele Iohannis era cu 1,9% mai mic bani, iar fondurile pentru protocol scazute cu 15,6%.

In schimb, desi bugetele celor doua camere parlamentare scazuse semnificativ odata cu scaderea numarului de parlamentari, noul presedinte al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, primea un fond la dispozitia sa de 205.000 lei, mai mare cu 17,8% fata de cel din 2016.

Vezi aici cum arata prima varianta a proiectului de buget pe 2017

O sedinta de Guvern va incepe la ora 13:00, urmand ca in ea sa fie adoptat proiectul de buget pe 2017.

Tot vineri, Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului se vor reuni pentru a stabili calendarul adoptarii proiectului legii bugetului pe anul 2017.

Potrivit unui anunt al Camerei Deputatilor, sedinta Biroului permanent va avea loc incepand cu ora 12:00, urmata de sedinta Birourilor permanente reunite.

Surse parlamentare au precizat ca Birourile permanente se vor reuni imediat dupa ce Guvernul va aproba proiectul bugetului si il va trimite catre Parlament, pentru a repartiza proiectul de buget catre comisii si a stabili calendarul adoptarii lui.

Este posibil ca pe ordinea de zi sa mai figureze si scrisoarea presedintelui Klaus Iohannis referitoare la organizarea unui referendum national.

Senatorii si deputatii ...citeste mai departe despre "Guvernul a terminat bugetul pe 2017 joi noapte: Si mai putini bani la SRI si Cotroceni, cum a cerut Dragnea" pe Ziare.com

#buget 2017 adoptat guvern Grindeanu , #Stiri Macroeconomie