Guvernul de la Atena, remaniat: Tsipras scapa de ministrii rebeli

Vineri, 17 Iulie 2015, ora 21:06
735 citiri

Premierul elen Alexis Tsipras a decis vineri sa remanieze guvernul pe care il conduce, pe fondul evolutiilor din jurul acordului de salvare convenit cu liderii zonei euro, la Bruxelles.

Citeste toate stirile despre criza din Grecia

Astfel, Tsipras a demis mai multi ministri "rebeli", care au votat impotriva planului de salvare ce continea reformele aspre cerute de creditorii internationali pentru acordarea unui nou imprumut Atenei, scrie Business Insider.

In total, zece ministri si adjuncti ai acestora au fost dati afara din Guvern, pentru ca s-au impotrivit masurilor de austeritate stabilite la summit-ul zonei euro de weekend-ul trecut, dupa 17 ore de negocieri tensionate si epuizante.

Asadar, ministrul Muncii Panos Skourletis va prelua portofoliul Energiei, pentru a-l inlocui pe Panagiotis Lafazanis, una dintre cele mai extremiste figuri din partidul Syriza.

Totodata, Tryfon Alexiadis a fost numit adjunct al ministrului de Finante in locul Nadiei Valavani, care a ...citeste mai departe despre "Guvernul de la Atena, remaniat: Tsipras scapa de ministrii rebeli" pe Ziare.com

#Guvern Atena remaniat, #Guvern Atena remaniat rebeli, #Guvern Grecia remaniat , #Stiri Macroeconomie