Guvernul adopta azi bugetul de stat. Va ajunge la Parlament cu o intarziere de cateva zile fata de calendarul initial

Marti, 31 Ianuarie 2017, ora 07:29
5692 citiri
Guvernul adopta azi bugetul de stat. Va ajunge la Parlament cu o intarziere de cateva zile fata de calendarul initial
Foto: Guvernul Romaniei

Guvernul urmeaza sa aprobe, marti, in sedinta, proiectul de buget pe anul 2017, dupa ce se va termina sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) pe care presedintele Klaus Iohannis a convocat-o pentru ora 12.30, pentru a analiza bugetele institutiilor din domeniul securitatii nationale.

Ulterior, acesta urmeaza sa ajunga la Parlament cu o intarziere de cateva zile fata de calendarul initial propus de Guvern.

Guvernul fusese convocat in sedinta pentru vinerea trecuta, de la ora 13.00, pentru aprobarea proiectului bugetului de stat pe 2017, insa sedinta a inceput cu patru ore si jumatate intarziere. La inceperea sedintei, Sorin Grindeanu a anuntat ca nu se va mai discuta bugetul de stat, adoptarea sa fiind amanata pentru marti. Guvernul a cerut, vineri, punctul de vedere al Administratiei Prezidentiale pe tema bugetului institutiilor de siguranta nationala.

Desi potrivit calanedarului initial al Executivului bugetul ar fi trebuit trimis la Parlament in jurul datei de 25 ianuarie, prim-ministrul si ministrul Finantelor au dat asigurari ca aceasta intariziere nu va afecta intrarea in vigoare de la 1 februarie a masurilor luate de Guvern, in primele sedinte, care se regasesc in programul de guvernare al PSD.

Astfel, o serie de masuri urmeaza sa intre in vigoare de la 1 februarie, cea mai importanta dintre acestea fiind majorarea salariului minim pe economie cu 16%, respectiv de la 1.250 de lei la 1.450 de lei brut.

De asemenea, vor fi eliminate 102 taxe, intre care taxa radio-tv, taxa de mediu, taxelele de inregistrare de la Registrul Comertului si pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar. Totodata, se elimina taxele extra-judiciare de timbru si o serie de taxe consulare.

Tot de la 1 februarie cresc si salariile pentru aproximativ 300.000 de angajati din invatamant, dar si amenzile de circulatie odata cu cresterea salariului minim pe economie.

Citeste mai multe pe aceasta tema:

Guvernul a terminat bugetul pe 2017 joi noapte: Si mai putini bani la SRI si Cotroceni, cum a cerut DragneaBuget 2017 - Guvernul da mai multi bani pentru Ministerul Apararii, dar taie fondurile pentru serviciiTVR si Radioul public primesc de la buget aproape 300 de milioane de euro - Conducerea RRA spune ca e sub cat a promis DragneaCum a reusit Guvernul sa creasca din pix bugetul Educatiei in 5 zile fara sa dea mai multi baniCiorbea se plange de bugetul Avocatului Poporului: Aveam nevoie de mai multe fonduri... citeste mai departe despre "Guvernul adopta azi bugetul de stat. Va ajunge la Parlament cu o intarziere de cateva zile fata de calendarul initial" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern buget, #sedinta Guvern buget , #Stiri Macroeconomie