Guvernul adopta azi bugetul. Dancila anunta "alocari record" la Ministerul Fondurilor Europene si bugetele locale

Vineri, 08 Februarie 2019, ora 12:46
970 citiri
Guvernul adopta azi bugetul. Dancila anunta "alocari record" la Ministerul Fondurilor Europene si bugetele locale
Foto: Captura: Privesc.eu

Guvernul adopta azi bugetul pe 2018, a anuntat premierul Viorica Dancila la inceputul sedintei de Guvern, precizand ca proiectul a fost intens dezbatut si s-a avut in vedere sustinerea a 3 piloni importanti de activitate: Sanatatea, Educatia si Investitiile.

Asadar, Dancila spune ca Sanatatea este o prioritate zero pentru Guvern, iar finantarea pentru acest minister "este cu 6,1 miliarde mai mare decat sumele cheltuite anul trecut, pentru ca dupa majorarile salariale ne preocupam nu doar de cresterea veniturilor ci si de investitii".

La Educatie, spune Dancila, bugetul pe acest an este cu 47% mai mare decat anul trecut - de la 21 de miliarde la 30,8 miliarde.

"Banii merg atat la investitii cat si la majorari salariale", a precizat premierul.

Viorica Dancila mai promite sume record pentru Ministerul Fondurilor Europene si pentru bugetele locale.

"Ministerul Fondurilor Europene are un buget record. In premiera au fost alocate 2,3 miliarde de lei. Bugetele locale beneficaza si ele de o alocare record - 47,9 miliarde lei, cu 19,3% mai mult decat in 2018. Impozitul pe venit va merge 100% la bugetele locale", a subliniat Dancila.

-Vom reveni cu detalii- ...citeste mai departe despre "Guvernul adopta azi bugetul. Dancila anunta "alocari record" la Ministerul Fondurilor Europene si bugetele locale" pe Ziare.com

#buget 2019, #Viorica Dancila buget 2019 , #Stiri Macroeconomie