Guvernul a cerut si de la Transgaz dividende de peste 170 de milioane de lei

Miercuri, 13 Septembrie 2017, ora 12:16
1293 citiri
Guvernul a cerut si de la Transgaz dividende de peste 170 de milioane de lei
Foto: Transgaz.ro

Ministerul Economiei a solicitat Transgaz convocarea unei Adunari Generale Ordinare a Actionarilor pentru aprobarea distribuirii sub forma de dividende a 171 de milioane de lei din sumele existente, potrivit unui document transmis miercuri catre Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

"In conformitate cu prevederile art. 122 alin. (1) din Legea 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata, SNTGN Transgaz SA informeaza pe toti cei interesati asupra faptului ca Ministerul Economiei, prin Departamentul pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului, in calitate de actionar majoritar, in numele statului, al SNTGN Transgaz SA, a solicitat convocarea unei Adunari Generale Ordinare a Actionarilor, avand pe ordinea de zi aprobarea distribuirii sub forma de dividende a sumei de 171 milioane lei din sumele existente in soldul la 31.12.2016 al conturilor "alte rezerve" si "rezultatul reportat"", se arata in documentul transmis miercuri catre BVB.

Transgaz, operatorul tehnic al sistemului national de transport, este a treia companie listata, dupa Conpet si Romgaz, care a anuntat ca Guvernul i-a solicitat sa vireze bani la bugetul statului sub forma de dividende.

Premierul Mihai Tudose a declarat, marti, ca toate companiile de stat urmeaza sa vireze la buget in avans sume sub forma de dividende neangajate in proiecte viitoare, la solicitarea Guvernului.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a precizat, la randul sau, ca Guvernul le-a solicitat companiilor de stat sa vireze la buget dividendele de anii trecuti, nu sa plateasca in avans.

Citeste si Tudose spune ca nu jefuieste companiile de stat. Analistii ne arata de ce avem motive clare de ingrijorare... citeste mai departe despre "Guvernul a cerut si de la Transgaz dividende de peste 170 de milioane de lei" pe Ziare.com

#Transgaz dividende 2017 Guvern , #Stiri Macroeconomie