Guvernul a aprobat un plan de redresare a Postei Romane: Ce masuri vor fi luate in urmatorii 5 ani

Miercuri, 27 Septembrie 2017, ora 20:44
1254 citiri
Guvernul a aprobat un plan de redresare a Postei Romane: Ce masuri vor fi luate in urmatorii 5 ani
Foto: site Posta Romana

Guvernul a aprobat miercuri un memorandum ce presupune masuri pentru redresarea activitatii companiei nationale Posta Romana.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Comunicatiilor, planul strategic cuprinde un set de masuri printre care cele mai importante vizeaza:

cresterea veniturilor prin diversificarea produselor si serviciilorutilizarea eficienta a fondurilor anuale primite de la Uniunea Postala Universala (UPU), bani care nu au fost folositi niciodata desi, in fiecare an, 200.000 de dolari au fost pusi la dispozitia companiei pentru dotari curente (cantare, scannere, cititoare de bare etc)renegocierea contractelor existente cu agentii economici

O alta masura este reorganizarea companiei prin infiintarea centrelor de profit la nivel regional, ceea ce presupune responsabilizarea conducerilor locale in gestionarea bugetului si in atragerea de venituri destinate dezvoltarii zonei respective.

Alte masuri:

introducerea controalelor volum-tarif-incasarianalizarea tarifelor practicateachizitia de echipamente moderne si tehnica de calculprioritizarea investitiilor in scopul efectuarii dotarilor absolut necesare desfasurarii activitatii la standardele impuse de piata de curierat

Planul strategic de redresare a companiei se intinde pe cinci ani, are termene clare pentru fiecare etapa de implementare in parte si vine in completarea majorarii capitalului social al companiei, proces care se afla in desfasurare, mai informeaza comunicatul.

Posta Romana este detinuta de statul roman, prin Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, in proportie de 75%, si de Fondul Proprietatea (FP) in proportie de 25%.

Posta a anuntat recent ca a inregistrat, in primele sase luni din acest an un profit operational brut de 20,9 milioane de lei (4,6 milioane de euro), in crestere cu 6,6% fata de perioada similara a anului trecut.

Rezultatul net s-a ridicat, in acelasi interval, la 17,8 milioane de lei, in crestere cu 12,5% fata de primele sase luni din 2016. ...citeste mai departe despre "Guvernul a aprobat un plan de redresare a Postei Romane: Ce masuri vor fi luate in urmatorii 5 ani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#masuri redresare Posta Romana , #Stiri Macroeconomie