Guvernatorul BNR: Cresterea economica actuala a Romaniei e nu doar robusta, ci si sustenabila

Vineri, 22 Mai 2015, ora 13:50
1167 citiri

Cresterea economica din prezent a Romaniei este nu doar robusta, ci si sustenabila, si poate fi si de durata, daca nu vom face greseli, a afirmat, vineri, guvernatorul Bancii Centrale, Mugur Isarescu, intr-o conferinta dedicata sectorului bancar.

"Acum, pentru ca lucrurile par sa fi fost depasite, le vedem roadele si ele sunt pozitive. Pierderile de productie din perioada crizei au fost in totalitate recuperate, cresterea economica din prezent este nu doar robusta, dar, judecand dupa standarde actuale la nivel cel putin european, si sustenabila. Daca nu vom gresi din nou, va fi o crestere de durata", a spus Isarescu.

Potrivit guvernatorului BNR, deficitul de cont curent s-a corectat masiv, cu valori de la 14% la mai putin de 1% in prezent, inflatia a atins minime istorice, situandu-se sub 1% in termeni anuali.

"Efortul sustinut de consolidare fiscala depinde de cum il masuram, dar este printre cele mai ridicate din Uniunea Europeana. A condus nu doar la eliminarea ...citeste mai departe despre "Guvernatorul BNR: Cresterea economica actuala a Romaniei e nu doar robusta, ci si sustenabila" pe Ziare.com

#Isarescu crestere economica Romania , #Stiri Macroeconomie