Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grindeanu vrea sa faca autostrada pana in Serbia in urmatorul exercitiu bugetar

Grindeanu vrea sa faca autostrada pana in Serbia in urmatorul exercitiu bugetar

Premierul Sorin Grindeanu a anuntat ca Guvernul a deblocat proiectul autostrazii Timisoara - Pancevo (Serbia) si ca pe urmatorul exercitiu bugetar se doreste executia acestui proiect.

Sorin Grindeanu a precizat, sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Consiliul Judetean Timis, ca au fost aprobati indicatorii tehnico-economici pentru autostrada Timisoara - Pancevo, care va lega Romania de capitala Serbiei, Belgrad.

"Saptamana trecuta, am deblocat proiectul autostrazii Timisoara - Pancevo, s-au aprobat indicatorii astfel incat studiul de fezabilitate sa intre pe finantare, iar pe urmatorul exercitiu bugetar vrem sa se intre la executie pentru finantarea acelui tronson", a spus Grindeanu.

Romania si Serbia vor colabora pentru sustinerea diplomatica si financiara a proiectelor de investitii legate de transport la frontiera comuna, in special pentru constructia autostrazii Timisoara - Varset - Pancevo pana in 2025, potrivit rezultatelor studiilor de fezabilitate.

Executivul a informat ca includerea unei noi autostrazi este o prioritate in master planurile de transport ale celor doua state.

Tronsonul dintre Pancevo si Varset este recunoscut in lista unica de proiecte pregatite a Serbiei, iar executia lucrarilor pentru sectorul de drum Timisoara - Moravita este cuprinsa in Strategia de implementare a Master Planului General de Transport al Romaniei pe lista lunga a proiectelor din sectorul rutier, in prima perioada de finantare 2014-2020, cu suma de 29,5 milioane euro fara TVA.

Constructia autostrazii Timisoara - Pancevo vizeaza si cresterea incluziunii sociale si calitatii vietii in regiunea transfrontaliera, precum si dezvoltarea unitara a infrastructurii de transport capabila sa suporte traficul rutier de persoane si de marfa in punctele de trecere frontiera, prin intermediul realizarii de noi conexiuni de transport, mai preciza sursa citata.

Citeste si Radu Craciun (BCR): Nu putem sa avem si autostrazi si taxe mici. E normal ca Europa sa aiba doua viteze ...citeste mai departe despre "Grindeanu vrea sa faca autostrada pana in Serbia in urmatorul exercitiu bugetar" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1103 ori