Grindeanu face rost de bani pentru masuri sociale: Ia de la firme si taxeaza suplimentar salariile mari

Vineri, 06 Ianuarie 2017, ora 16:32
1523 citiri
Grindeanu face rost de bani pentru masuri sociale: Ia de la firme si taxeaza suplimentar salariile mari
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a anuntat, vineri, la inceputul sedintei de guvern, ca angajamentele bugetare care urmeaza a fi adoptate, precum majorarea salariului minim, a pensiilor si a burselor pentru studenti, sunt insotite de masuri de o suplimentare a veniturilor la buget.

Este vorba despre eliminarea plafonului CAS si CASS pentru cei care au salarii de cinci ori mai mari decat salariul mediu, dar si de banii pe care ii vor plati firmele, ca urmare a majorarii salariului minim pe economie, astfel incat exista "o balanta" intre venituri si cheltuieli.

"Eliminarea plafonului CASS pentru cei cu salarii de peste cinci ori salariul mediu, aici avem undeva in jur de 36.000 de beneficiari. Veniturile cresc cu 500 de milioane de lei, deci nu vorbim doar de cheltuieli, care ar acoperi eliminarea CASS pentru veniturile din investitii si alte activitati si, de asemenea, cresterea salariilor pentru sectorul de cultura pe care astazi o adoptam. 500 de milioane venituri pe partea asta... citeste mai departe despre "Grindeanu face rost de bani pentru masuri sociale: Ia de la firme si taxeaza suplimentar salariile mari" pe Ziare.com

#Sorin Grindeanu taxe mari salarii mari, #creste taxarea salariilor mari Grindeanu , #Stiri Macroeconomie